NASA má novou mobilní aplikaci s rozšířenou realitou. Pomůže vám lokalizovat ISS

NASA má novou mobilní aplikaci s rozšířenou realitou. Pomůže vám lokalizovat ISS
Fotografie: NASA
  • Aplikace je dostupná pro iOS i Android
  • Uživatele upozorní na to, kdy se nad nimi ISS objeví

Lidská aktivita ve vesmíru se neustále stupňuje, a tím tak na sebe zároveň upoutává i mnohem více pozornosti, než tomu bylo v minulosti. Pokud tak i vás zajímá dění „za hranicemi“ planety Země, můžete si nyní stáhnout zbrusu novou aplikaci Spot the Station od NASA.


Nová aplikace, která je dostupná na operační systémy iOS i Android, využívá rozšířené reality, pomocí níž uživatelům ukáže, kdy se nad jejich hlavami bude nacházet Mezinárodní vesmírná stanice (ISS). ISS je nejlépe viditelná během ranních či večerních hodin, na což uživatele aplikace upozorní. Také informuje o tom, jak dlouho ji bude možné na obloze spatřit, jakým směrem se bude dále pohybovat i v jaké výšce se bude nacházet. Jedná se tak o praktickou pomůcku pro všechny vesmírné nadšence, navíc se lze v aplikaci dozvědět i různé další zajímavostí, jako například běžný počet členů na posádce, odhadovanou hmotnost, rozměry a mnohé další.

I po 23 letech nepřetržité lidské přítomnosti na palubě Mezinárodní vesmírné stanice je neuvěřitelně vzrušující vidět stanici, když se podíváte nahoru v ten správný okamžik,“ uvedla Robyn Gatensová, ředitelka Mezinárodní vesmírné stanice v ústředí NASA ve Washingtonu. „Orbitální laboratoř, která lidstvu stále poskytuje tolik jedinečných a hmatatelných výhod, opravdu není tak daleko na dosah,“ uvádí na stránkách nasa.gov.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze