NASA pomáhá herním vývojářům simulovat život na Marsu

NASA pomáhá herním vývojářům simulovat život na Marsu
  • Project Eagle je v podstatě videohra na téma kolonizace rudé planety
  • Můžete si ji na Steamu stáhnout zdarma

NASA musí myslet v mnohem větším měřítku, než je aktuální úkol. Takže i když je současným zadáním zopakování letu na Měsíc, jiná oddělení jsou o mnoho dále a v simulacích už budují osídlení Marsu. Důvody jsou jasné. Tímto způsobem se podaří na mnoho problémů přijít dříve, než nastanou. Vědci mohou bezpracně zkoušet různé vstupní parametry a zjistit, jak to celé ovlivní výsledek mise. Neméně důležitý je i propagační efekt. Ilustrace v časopisech pro mládež pomohly nadchnout celé generace pro vesmírný průzkum. Nyní se tato role přesouvá k modernějšímu médiu – k počítačovým hrám.

Project Eagle

Project Eagle na první pohled vypadá jako mnoho jiných produktů zábavního průmyslu. Píše se rok 2117 a lidé na Marsu budují funkční kolonii. Její počátky se datují do roku 2034, kdy zde přistálo první plavidlo s lidskou posádkou. Nyní se jejich počet pohybuje kolem pěti tisíc. Většina jich žije v obřím skleněném dómu, ale další se starají o expanzi zakládáním dolů či farem nebo prostřednicím výzkumných expedic.

Jak vypadá spolupráce vývojářů této svérázné videohry s inženýry z NASA je nejlépe vidět na aktualizacích, které Project Eagle dostává. Původní verze počítala s raketoplány, ale atmosféra na Marsu je příliš řídká, než aby produkovala potřebný vztlak pro tak velké plavidlo. Ze stejného důvodu zmizely i drony. Všudypřítomné solární panely by nebyly příliš spolehlivé, a tak hra po vzoru NASA plánuje spustit na Marsu jaderný reaktor.

Nejlepší na celé věci je, že se do kolonizace Marsu můžete pustit i vy – hru naleznete zdarma na Steamu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze