Snímek Barbie už čtvrtý víkend v kinech trhá rekordy

Snímek Barbie už čtvrtý víkend v kinech trhá rekordy
Fotografie: unsplash.com
  • Barbie je nejlépe vydělávajícím hraným filmem od ženské režisérky
  • Aktuálně je snímek druhým nejlepším od Warner Bros.
  • Margot Robbie a Ryan Gosling jsou za hlavní role nominováni na Oscara

Film Barbie můžeme vidět v kinech od 21. července a už od prvního dne bylo zřejmé, že půjde o rekordní návštěvnost. Barbie má za sebou čtvrtý víkend v kinech a režisérka Greta Gerwig se podle hollywoodreporter.com stala nejlépe vydělávající režisérkou hraného filmu. Snímek už svým výdělkem překonal Captain Marvel z roku 2019, který režírovala Anna Boden společně s Ryaenem Fleckem. Pokud se podaří překonat hranici 1,43 miliardy dolarů (31,43 miliard korun), kterou utržil film Frozen II (Ledové království 2), stane se Barbie nejlépe vydělávajícím filmem od ženské režisérky vůbec – tedy jak hraným, tak animovaným.

Barbie je dost možná doposud nejlepším filmem od Gerwig. Je bystrý, veselý a plný promyšlených komentářů, které odmění publikum každého věku a názoru na Barbie, nejen při prvním shlédnutí, ale i při několika opakovaných,“ uvedla Nicole Drum pro comicbook.com. Snímek pouhých 17 dní od premiéry v kinech překonal v tržbách hranici miliardy dolarů a tento víkend se dostal před Aquamana a je tak druhým nejlepším filmem od Warner Bros.


Ve filmu můžete vidět v hlavních rolích Margot Robbie a Ryana Goslinga, kteří byli oba nominováni na Oscara. Příběh začíná v Barbie Landu, kde spokojeně žijí Barbie a Kenové. Vše se ale změní ve chvíli, kdy Barbie začne řešit svoji existenční krizi a vydá se do opravdového světa hledat dívku, která si s panenkou hraje. Tam se s ní vydá i Ken, který zjistí, že v reálném světě mají muži jiné postavení, než si doposud myslel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze