Největší zastánce teorie ploché Země zemřel v podomácku vyrobené raketě

1
Největší zastánce teorie ploché Země zemřel v podomácku vyrobené raketě
  • Mike Huges byl hlasitým zastáncem teorie ploché Země
  • Tento fakt chtěl ověřit pomocí vlastní rakety
  • Její selhání nepřežil

Život občas přináší zprávy, o jejichž pravdivosti nás zdravý rozum nutí pochybovat. Tato je bohužel pravdivá, protože jejím jádrem je smrt člověka. Pětašedesátiletý Mike Huges byl až do tohoto víkendu nekorunovaným králem komunity, která věří tomu, že je naše planeta ve skutečnosti plochá. Může se to zdát jako hloupost, ale toto hnutí věřící v masivní konspiraci neustále získává na popularitě.


Huges byl v tomto ohledu velice aktivní. Nestačilo mu shromažďování údajů na internetu a v diskuzních skupinách, on se rozhodl ověřit tvar Země na vlastní oči. Mohl si sice koupit letenku, ale nejspíše věřil tomu, že ve spiknutí figurují i aerolinky, které místo oken instalují do letadel obrazovky. Nebo mohl poslat balón s kamerou, ale i tam by se dalo přemýšlet o tom, že optika zkresluje tvar, takže se Země zdá zakřivená.

Z mnoha různých důvodů se to rozhodl ověřit na vlastní oči, a to v raketě, kterou si sám vyrobil. Bizarnost celého podniku ještě umocňuje zvolený systém pohonu – jednalo se o parní raketu. Její selhání v kalifornské poušti Mike Huges nepřežil. Podle jeho následovníků je to jasná oběť spiknutí, protože se až přespříliš přiblížil odhalení pravdy.