Northrop ukazuje koncept měsíčního vozidla pro astronauty

Northrop ukazuje koncept měsíčního vozidla pro astronauty
Fotografie: Northrop Grumman
  • Společnost ukázala první rendery a video
  • Na vývoji se budou podílet další čtyři společnosti, mezi nimi i Michelin

Už při misích Apollo používali astronauté pro úsporu času lunární vozítka a ani připravované mise Artemis na tom nebudou jinak. Společnost Northrop Grumman, která bude s NASA na vývoji spolupracovat, nyní zveřejnila první detaily toho, jak by takové vozítko mohlo vypadat a s kým na něm bude spolupracovat.

Nebude se přitom jednat o projekt jedné firmy, ale hned několika zvučných jmen. Například společnost Lunar Outpost přispěje svými znalostmi v oblasti tepelné ochrany a zmírňování prašnosti, zatímco Michelin se – jak se dalo očekávat – zaměří na návrh bezdušových pneumatik, které budou použity u budoucího lunárního terénního vozidla.

Zdá se, že projekt společnosti Northrop je v současné době ve velmi rané fázi. Kromě koncepčního renderu společnost neposkytla žádné bližší informace o budoucím vozidle. Zatímco každá ze čtyř partnerských společností využije své odborné znalosti v oblasti různých technologií, Northrop bude hlavním dodavatelem, který pokryje vše od integrace systémů až po výcvik.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze