Podívejte se na psí kusy CyberDoga od Xiaomi a průhlednou OLED televizi

Včetně videa
Podívejte se na psí kusy CyberDoga od Xiaomi a průhlednou OLED televizi
Fotografie: Petr Vojtěch, fzone.cz
  • CyberDog je vstupem Xiaomi do světa robotiky
  • Robotický pes se zvládne postavit na zadní i podat pac

Společnost Xiaomi se rozhodla vstoupit i na trh s robotickými pomocníky a jejím prvním počinem je tzv. CyberDog – robotický pes, kterého jsme si mohli prohlédnout na veletrhu MWC 2022.

Hned na první pohled zaujme design, který působí futuristicky, více však připomíná psa než canis od Boston Dynamics. Schopnosti pohybu jsou pak díky kloubům a širokému rozsahu „nohou“ poměrně široké. CyberDog tak nemá problém podat pac, postavit se na zadní nebo se převalit na záda. Větší část prezentace však jen dupal do země a je evidentní, že s robotickým psem od Boston Dynamics se z hlediska vyspělosti a plynulosti pohybů srovnávat nemůže.

Během krátké prezentace bylo zdůrazněno, že se Xiaomi během vývoje snažilo okopírovat zvířecí pohyby a inspirovat se přírodou. Z hlediska praktického uplatnění pak bylo zmíněno například využití jako pomocník pro starší osoby, kterým by CyberDog mohl pomoci nést tašku s nákupem.

Další senzací na stánku Xiaomi byl jednoznačně i průhledný OLED televizor s 55" uhlopříčkou. Z jedné strany tak vidíte transparentní panel, z druhé strany lze vidět obraz, který byl v tomto případě animace rybičky, viz přiložené video.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze