Nuki uvedlo kódový zámek Keypad 2 Pro z nerezové oceli. Nechybí mu styl ani funkce

Nuki uvedlo kódový zámek Keypad 2 Pro z nerezové oceli. Nechybí mu styl ani funkce
Fotografie: Nuki
  • Jedná se o upravenou verzi dříve představeného zámku Nuki Keypad 2
  • Tělo zámku je nutné zapustit do stěny, k dispozici je napájení bateriemi i propojením s el. vedením

Společnost Nuki na trh nedávno uvedla novou generaci chytrých zámků s delší výdrží a podporou univerzálního komunikačního standardu Matter, tím však přísun novinek nekončí. Představila totiž rovněž vylepšenou verzi kódového zámku Nuki Keypad 2 s přídomkem Pro. Čím se novinka liší?

Nuki Keypad 2 Pro

Na první pohled evidentní změnou prošel samotný design, který je dost možná zároveň největším lákadlem nového Nuki Keypadu 2 Pro. Na rozdíl od zámku Nuki Keypad 2 má však zároveň jistá specifika. Tělo, respektive přední část Nuki Keypadu 2 Pro je vyrobena z nerezové oceli a samotná instalace vyžaduje určité zkušenosti s instalací, neboť je zámek navržen tak, aby byl zapuštěn do stěny. Kromě vytvoření místa pro uložení zámku je pak zároveň možné jej i připojit k elektrické síti, a to skrze v balení přiložený 3metrový kabel (dle výrobce je možné využít střídavý či stejnosměrný proud o napětí 5 až 24 V).


Pro ty, kteří dostatečné elektrotechnické znalosti nemají, ale chtěli by si zámek přesto pořídit a sami nainstalovat (stále je však nutné zámek zapustit do stěny), je zde možnost využít rovněž napájení čtyřmi tužkovými bateriemi typu AAA. Propojení s chytrým zámkem Nuki Smart Lock (verzí 2.0 a novějšími) využívá Bluetooth 5.0. Zámek o rozměrech 145 mm × 41 mm × 22 mm a (víceméně nepodstatné) hmotnosti 110 gramů se rovněž chlubí odolností dle standardu IP54 a zvládá fungovat v teplotách -20° až +70° Celsia.

Novinka, kterou si výrobce v přepočtu cení zhruba na 8,5 tisíce korun, tak přináší stylovější alternativu pro klasický Keypad 2 s možností napojení na elektrickou síť a samozřejmě také výhody standardního modelu, jako je schopnost zaznamenat až 20 otisků prstů a 200 individuálních kódů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze