Nuki představilo chytré zámky s podporou Matter a o 30 % delší výdrží

Nuki představilo chytré zámky s podporou Matter a o 30 % delší výdrží
Fotografie: Nuki
  • Cena zůstává stále relativně příznivá
  • Pro majitele předešlých zámků má Nuki speciální nabídku

Po předešlém „teasingu“ na nový produkt dnes Nuki oficiálně odhalilo novou řadu chytrých zámků. Jedná se již o čtvrtou generaci zámků Nuki Smart Lock, které i tentokrát dorazily v základním provedení Nuki Smart Lock a lépe vybaveném Nuki Smart Lock Pro.

Zatímco u Nuki Smart Lock Pro 4. generace lze vybírat mezi bílou a černou variantu, základní Nuki Smart Lock (4. generace) je nabízen pouze v bílé

Samozřejmostí jsou velmi praktické chytré funkce, které jsme již mohli otestovat u předešlé generace, jako je automatické odemykání a zamykání, ale také snadné sdílení přístupu (i jeho případnou časovou limitaci) či schopnost zaznamenávat veškeré interakce se zámkem v přehledném logu. Z chytrých asistentů je pak k dispozici Google Home, Apple Home a v budoucnu má být podporován také SmartThings od Samsungu či Amazon Alexa, výčet tak bude kompletní. Velkou novinkou v oblasti konektivity napříč chytrou domácností je podpora univerzálního komunikačního standardu Matter, jehož hlavním protokolem je Thread, kterým disponují například i nové iPhony 15 Pro a 15 Pro Max.

Z čistě praktických funkcí pak rozhodně potěší příslib o 30 % delší výdrže na nabití, a to díky optimalizovanému hardwaru, ale také softwaru. Již nyní se zámky od Nuki chlubí dlouhou výdrží v rámci měsíců (i více) v závislosti na stylu používání. A cena? Ta zůstala stále příznivá a díru do kapsy vám tak nákup novinek neudělá.

Vybavenější model Smart Lock Pro si výrobce cení na 279 eur, tedy necelých 7 tisíc Kč, Smart Lock pak na 169 eur, což jsou zhruba 4 tisíce korun. Majitelé předešlých Nuki zámků pak mohou využít speciální akci a za cenu 299 eur (necelých 7,5 tisíc korun) získat kombinaci 4. generace zámku Smart Lock Pro a klávesnici se čtečkou otisků prstů, Nuki Keypad 2.0, respektive za 169 eur (přibližně 4 tisíce korun) zakoupit Nuki Smart Lock a získat bezplatný přístup na dálku (tedy bez potřeby vlastnit tzv. Bridge). Pro úplnost je nutné dodat, že bezplatný přístup na dálku dorazí až formou firmwarové aktualizace v roce 2024 a bude vyžadovat kompatibilní Smart Home Hub v rámci propojení skrze protokol Thread.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze