Pilot radí, jaká místa v letadle jsou nejlepší pro lidi, kteří se létání bojí

Pilot radí, jaká místa v letadle jsou nejlepší pro lidi, kteří se létání bojí
Fotografie: Philipp Danne, unsplash.com
  • Pokud máte strach z létání, nejlepší místa pro vás jsou v přední části letadla nebo nad křídlem
  • Lidé, kterým způsobuje problém pohyb v letadle za letu, pilot doporučuje sedět u okna a sledovat horizont

Jste nervózní, když letíte? Váš zážitek z letu může být snesitelnější v závislosti na tom, kde v letadle sedíte. Pilot letecké společnosti ze San Francisca Kyle Koukol uvedl v rozhovoru pro newsweek.com, kam se v letadlo posadit, aby byl váš strach z letu snesitelnější. Koukol létá v letadle Boeing 737 pro komerční leteckou společnost. Je zakladatelem společnosti Dial A Pilot, která umožňuje nervózním cestujícím domluvit si patnáctiminutový hovor s pilotem, který jim poskytne informace, jež jim pomohou zmírnit nervozitu z létání.


Pokud máte strach z létání, rozhodně nejste sami. Studie z června 2021 v časopise Frontiers in Psychology zjistila, že tento strach je rozšířen přibližně mezi 10 až 40 procenty obyvatel průmyslově vyspělého světa. Není překvapením, že mnoho cestujících je z létání nervózních, protože podle studie zveřejněné v červnu 2023 v časopise Geophysical Research Letters se za posledních 40 let zvýšil výskyt turbulencí. Studie zjistila, že k největšímu nárůstu došlo nad Spojenými státy a severním Atlantikem, tedy nad oblastmi, kde se často létá.

Pokud se za letu bojíte, je podle pilota nejlepší sedět buď v přední části letadla nebo nad křídlem. „Pokud vám pohyb v letadle způsobuje jakékoliv potíže, vždy doporučuji sedět na místě u okna a sledovat horizont, zejména během vzletu,“ doplnil Kyle Koukol.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze