PlayStation představuje nové předplatné služby PlayStation Plus. Co nabízí?

PlayStation představuje nové předplatné služby PlayStation Plus. Co nabízí?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Nově budou v nabídce tři druhy předplatného
  • PS Plus Premium hráčům nabídne možnost streamovat hry vydané pro PlayStation 3 a PlayStation 4
  • PlayStation má mít v současnosti zhruba 50 milionů předplatitelů herních služeb

Po dlouhých měsících nejrůznějších spekulací byla konečně odhalena nová podoba předplatného pro majitele konzolí PlayStation. K dispozici budou nově namísto služby PlayStation Plus celkem tři druhy předplatného: PS Plus Essentials, PS Plus Extra a PS Plus Premium. Co nabízí?

3 předplatné, několik cen

Nové druhy předplatného budou spuštěny již v červnu tohoto roku, přičemž PS Plus Essentials v podstatě nahradí současné PS Plus, u něhož mají předplatitelé garantovány kromě on-line hraní a cloudového úložiště (pro herní pozice) také slevy na vybrané hry. S tímto členstvím předplatitelé získají rovněž dvě hry zdarma měsíčně a zájemce vyjde na 8,99 eur měsíčně, 24,99 eur čtvrtletně, respektive 59,99 eur ročně. Na našem trhu by ceny mohly činit 235 Kč, 650 Kč a 1 560 Kč, ačkoliv oficiální české ceny prozatím zveřejněny nebyly.

Druhý stupeň pojmenovaný jako PS Plus Extra obsahuje výše zmíněné a navíc přidá sbírku 400 her pro PlayStation 4 a PlayStation 5, mezi nimiž mají být tituly jako Spider-Man: Miles Morales, God of War, Returnal, Mortal Kombat 11 nebo Death Stranding. Další hry, které budou takto dostupné, mají být již brzy zveřejněny, přičemž toto členství zájemce vyjde na 13,99 eur měsíčně (zhruba 350 korun), 39,99 eur čtvrtletně (cca 1 000 Kč) nebo 99,99 eur ročně (2,5 tisíce korun).

Nejdražším členstvím s nejvíce výhodami je PS Plus Premium, které obsahuje vše, co najdeme v PS Plus Extra a navrch má přidat klasické hry z éry PlayStationu 1, PlayStationu 2 a přenosné herní konzole PSP. Tyto hry budou moci hráči streamovat nebo si rovnou stáhnout do konzole. K dispozici budou také hry pro PS4 a PS4, které však bude možné pouze streamovat.

Nejnovější tituly se v knihovně hned tak neobjeví

Na rozdíl od Xbox Game Pass nebude Sony přidávat do knihovny takto dostupných her novinky. CEO PlayStationu, Jim Ryan, v rozhovoru pro gamesindustry.biz uvedl, že by takovýto krok kompromitoval kvalitu her.


Současně má mít Sony zhruba 50 milionů předplatitelů PS Plus a PS Now dohromady, s čímž jsou v Sony podle zástupce firmy spokojeni. Stále však vidí prostor pro zlepšení, zejména s myšlenkou na uživatele, kteří si v současnosti předplácí PS Plus i PS Now.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze