Povedené sci-fi Problém tří těles, animák pro děti, nebo děsivý horor?

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Povedené sci-fi Problém tří těles, animák pro děti, nebo děsivý horor?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Na Netflixu se můžete podívat na Problém tří těles a Úsměv
  • V nabídce je i animovaný snímek pro děti Casagrandovi ve filmu
  • Na HBO Max se můžete podívat na seriál Režim

Začíná víkend a pokud plánujete zůstat doma a podívat se nějaký film či seriál, pak vám přinášíme další tipy ze streamovacích platforem. HBO Max uvedlo v pondělí další díl seriálu Režim a Netflix uvedl sci-fi podle oblíbené knižní předlohy a také film podle skutečné události. Na co se podíváte vy?

Problém tří těles

Ve čtvrtek uvedl Netflix sci-fi seriál, za kterým stojí tvůrci Hry o trůny. Seriál natočený podle knihy sleduje vědce po celém světě, kterým se dějí zvláštní věci. Prolínají se zde různé světy – 60. léta minulého století, přítomnost a svět, kam se dostávají vědci za pomoci helmy. V minulosti ale jedna vědkyně vyslala do vesmíru zprávu, která ovlivní celé lidstvo. Fyzikální zákony přestávají platit, a tak bude potřeba, aby se vědci spojili a svět zachránili.

Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA

Shirley se stala první černoškou, která se dostala do amerického kongresu. Byla odhodlaná a nebála se projevit svůj názor. Po několika letech se tak rozhodla, že bude kandidovat na prezidentku USA. V roce 1972 se tak stala první nebílou kandidátkou. Ačkoliv neměla prakticky žádné peníze na prezidentskou kampaň, postupně k sobě získala lidi, kteří ji věřili a chtěli ji za prezidentku. Ve film tak můžete sledovat její kandidaturu, která se prolíná s jejím osobním životem.

Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA

Casagrandovi ve filmu

Animovanou pohádku pro děti můžete zhlédnout na Netflixu. Ronnie Anne má právě 12. narozeniny a těší se, že celé léto stráví se svojí kamarádkou ve skateboardovém parku. Jenže místo toho jede celá rodina do Mexika k jezeru Patzcuaro, kde zrovna slaví svátek nového ohně. Oslavenkyně ale při ježdění na skateboardu omylem probudí mýtickou bohyni, která zůstala zakletá v hoře. O dobrodružství tak najednou nebude nouze.

Režim

Satirický seriál z produkce HBO, který ukazuje rok pod vedením kancléřky Eleny Vernhamové. Středoevropská země je bohatá na kobalt a může si tak určovat, komu jej bude prodávat. S kancléřkou je ale těžká domluva a její lid na tom není zrovna nejlépe. Ona sama má neustále pocit, že má nejrůznější nemoci a léčí se dle babských rad. To ji v paláci na autoritě moc nepřidává. Nový díl vchází každé pondělí a aktuálně jsou dostupné tři díly.

Úsměv

K psychiatričce Rose přijde na sezení pacientka, která tvrdí, že má vidiny a vize toho, co se stane. Následně se ale začne jen podivně usmívat a sama si podřízne krk. Rose postupně zjišťuje, že přesně to, co prožívala pacientka, se teď děje jí. Snaží se tak najít další lidi, kteří se taktéž zavraždili s úsměvem na tváři. Musí rychle dohledat počátek tohoto zla, než ona sama zemře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze