Před 15 lety zemřel Král popu. Michael Jackson se v 50 letech předávkoval léky

Před 15 lety zemřel Král popu. Michael Jackson se v 50 letech předávkoval léky
Fotografie: pixabay.com
  • Jeho smrt přišla uprostřed příprav turné This Is It
  • Nejvíce ho proslavilo album Thriller, které se stalo nejprodávanějším albem všech dob
  • Kariéru i osobní život mu narušila obvinění z obtěžování dětí

Dnes je to už 15 let, kdy navždy odešel jeden z nejslavnějších zpěváků všech dob – Michael Jackson. Bylo mu 50 let, když po smrtelné kombinaci léků, které mu dal jeho osobní lékař, dostal zástavu srdce a již se ho nepodařilo oživit. Stalo se tak uprostřed příprav, kdy plánoval velký comeback v podobě koncertního turné This Is It. To se ale nikdy neuskutečnilo a vznikl pouze film, který ukazuje přípravy.

Jackson se narodil 28. srpna 1958 a už jako malý začal zpívat se svými čtyřmi bratry jako The Jackson 5. Svoje první sólové album vydal podle history.com v roce 1972, kdy ale ještě zpíval se svými bratry. Druhá deska Off the Wall mu vyšla v roce 1979 a třetí jej dostala na vrchol. Album Thriller z roku 1982 se stalo nejprodávanějším albem všech dob – prodalo se na 50 milionů kopií po celém světě. Oblíbenost stoupla také díky televizní stanici MTV, která vznikla v roce 1981 a pouštěla Jacksonův hudební videoklip Thriller, který v nesestříhané verzi trval 10 minut.

V roce 1983 přišla z jeho strany další senzace, a to dnes již klasicky jemu přisuzovaný Moonwalk. Ten poprvé předvedl v živém televizním vysílání. Jeho taneční kreace se staly součástí klipů a on sám tanečníky kroky učil. V roce 1987 vydal další velmi úspěšnou desku Bad, které se prodalo na 8 milionů kopií.


Ačkoliv i v 90. letech neustále vydával další alba, lidé se zajímali hlavně o jeho osobní život, jelikož byl obviněn z obtěžování 13letého chlapce. Toho měl obtěžovat ve chvíli, kdy u Jacksona přespával. I když jakékoliv obvinění popřel, vyšetřování bylo nakonec ukončeno bez soudu, jelikož se rozhodl rodině chlapce vyplatit 20 milionů dolarů. V roce 2003 byl však obviněn znovu z obtěžování náctiletého chlapce. I když jej soud neshledal vinným, celý soudní proces pro něj byl vysilující a měl dopad na jeho zdraví i kariéru.

Michael Jackson byl dvakrát ženatý, a to s dcerou Elvise Presleyho Lisou Marii Presley a později si vzal Debbie Rowe, se kterou má dvě děti. Zpěvák má ještě jedno dítě – syna. Toho však odnosila náhradní matka a její totožnost je neznámá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze