Přemíra světla, či snad chybějící soukromí? IKEA zatáhne chytré rolety za vás

Přemíra světla, či snad chybějící soukromí? IKEA zatáhne chytré rolety za vás
  • Aplikace k chytrým roletám bude dostupná jak pro Android, tak pro iOS
  • Chytré rolety by se měly v Evropě dostat do prodeje již 2. února

Roztahování závěsů nebo vytahování rolet možná patří k vašim ranním rituálům, ale co kdybyste tuto činnost mohli delegovat na někoho jiného? A co kdyby tím „někým“ byla vaše chytrá domácnost? Díky IKEA budou mít tuto možnost již brzy miliony zákazníků po celém světě a dobrou zprávou je, že na rozdíl od iPhonu ke koupi těchto rolet své orgány prodávat nemusíte. První chytré rolety od IKEA budou nabízeny hned ve dvou variantách a několika různých velikostech.

A jako tradičně se můžeme těšit i na pro IKEA typické názvy. První variantou budou tmavé rolety FYRTUR, které pokoj dokonale zatemní, druhou pak napůl průhledné rolety KADRILJ, které do místnosti vpustí i trochu denního světla a zajistí soukromí. O pohon chytrých rolet se stará baterie, která se dá dobít přes USB konektor. Kapacita adaptéru zatím nebyla oznámena, ale doufejme, že se bude pohybovat alespoň v rámci měsíců a nikoliv jen týdnů. Mezi příslušenstvím také najdeme dálkové ovládání a chytré rolety budeme moci s největší pravděpodobností propojit i s dalšími chytrými zařízeními IKEA. Tvůrci chytrých rolet nezapomněli ani na podporu Amazon Alexy, Google Asistenta nebo Apple HomeKitu.

IKEA SmartShades

Pomocí aplikace, která bude dostupná jak pro Android, tak iOS, uživatel bude moci nastavit konkrétní časy, kdy se mají rolety vyrolovat, nebo naopak stáhnout. Do prodeje by se měly dostat již 2. února za cenu startující přibližně na 2 800 korunách a pro evropský trh budou k dispozici v těchto velikostech:

  • 100 × 195 cm
  • 120 × 195 cm
  • 140 × 195 cm
  •   60 × 195 cm
  •   80 × 195 cm
Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze