Robotické vysavače Roomba vám brzy zmapují pokrytí bytu Wi-Fi signálem

Robotické vysavače Roomba vám brzy zmapují pokrytí bytu Wi-Fi signálem
  • Robotické vysavače Roomba ze série 9000 dostanou vylepšení
  • Kromě uklízecích pomocníků se z nich stanou pomocníci pro mapování pokrytí
  • Aktualizace umožní uživatelům sledovat, kde a jaké pokrytí Wi-Fi v bytě mají

Robotické vysavače se stále častěji stávají běžnou součástí moderních interiérů. Ceny základních modelů klesly na únosnou hranici, dražší modely se pak předhání v tom, co dovedou. Velkým průkopníkem v tomto odvětví je i společnost iRobot, která se na robotické pomocníky Roomba specializuje již dlouhá léta. Produkty této společnosti zakoupíte všude po světě, u nás pochopitelně také.

iRobot Roomba

Pokud vlastníte některý robotický vysavač Roomba ze série 9000 (prémiová třída robotických vysavačů iRobot), v roce 2018 by k vám mohla dorazit aktualizace, která umožní mapování pokrytí Wi-Fi signálem ve vašem domově. Vysavače z této série jsou vybavené Wi-Fi, a tak bylo logické oba tyto aspekty spojit. V aplikaci se zobrazí přehledná mapa vašeho domu/bytu, ve které se vyznačí místa se slabým či žádným signálem. Robot tuto mapu následně využije pro své účely (kvalitní zmapování prostoru zrychlí úklid) a majitel pak získá zajímavou přidanou hodnotu.

V první řadě se dočká jen pár, zhruba dvoustovka, šťastlivců z Ameriky, následně by se aktualizace mohla dostat až ke 20 % všech vlastníků. Pokud vše půjde dobře, aktualizaci iRobot uvolní mezi všechny majitele prémiové řady robotických vysavačů.

Nutno podotknout, že „mapování“ obydlí pomocí kamer, laserových paprsků a bezdrátových sítí je u dražších vysavačů vcelku běžná záležitost – právě kvalitní zmapování dokáže zkrátit čas úklidu na minimum. Časem by se z podobného mapování mohl stát i zajímavý způsob výdělku, kdy by společnosti robotických vysavačů mohli nabízet svá data konkurenci, například pro cílenou reklamu.

Zdroje: cnet.com, theverge.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze