Sennheiser odhalil precizně zpracovaná sluchátka pro audiofily s vulgární cenovkou

Sennheiser odhalil precizně zpracovaná sluchátka pro audiofily s vulgární cenovkou
Fotografie: Sennheiser
  • Kabel je veden za ušním boltcem a účinně eliminuje tzv. mikrofonní efekt
  • 7nm měniče nabídnou frekvenční rozsah 5 Hz až 48 kHz

Společnost Sennheiser představila nová audiofilská sluchátka Sennheiser IE 900, která mají tělo vysoustružené z jediného kusu hliníku. Uvnitř najdeme systém akustických komor zamezující maskování jemných detailů nahrávky. O jejich přísun se stará vylepšená verze 7nm XWB (Extra Wide Band) měniče s frekvenčním rozsahem 5 Hz až 48 kHz. Sluchátka tak kvalitně prezentují nejen vysoké tóny včetně nejjemnějších nuancí, ale poskytnou i naprosto přesné a energické basy.

Sennheiser IE 900

Kromě nekompromisní reprodukce jakéhokoli audia se fanoušci sluchátkového high-endu mohou těšit i na vysoký komfort a dlouhou životnost. V balení totiž naleznou nejen silikonové ušní adaptéry, ale také jejich pěnové varianty a dva vyměnitelné kabely, z nichž jeden nabízí balancovanou konstrukci bránící indukci elektromagnetického rušení. Příjemným detailem je i vedení kabelu za ušním boltcem účinně eliminující takzvaný mikrofonním efekt, který vzniká při tření kabelu o oblečení.

Poslech v celém frekvenčním spektru

Měniče, vyráběné přímo v sídle společnosti, testuje výrobce nejen po jejich kompletaci, ale také po spárování s nejlépe ladícím dvojčetem. Díky přesnému zpracování a lehkému pružnému materiálu membrány dokážou zahrát skutečně každý slyšitelný tón s vysokou přesností. Unikátní XWB měnič navíc na rozdíl od systémů s několika membránami nabízí špičkovou fázovou charakteristiku napříč celým frekvenčním spektrem, vše tak zazní v ten pravý okamžik a bez překryvu jednotlivých pásem. Nová membrána se vyznačuje i efektivním vnitřním tlumením. Výsledkem jsou přesně ohraničené tóny bez nežádoucího dozvuku, který by kompromitoval křišťálovou průzračnost a čistotu výsledného zvuku.

Cena a dostupnost

Sluchátka Sennheiser IE 900 budou dostupná v průběhu května 2021 na stránkách pantershop.cz, e-shopu společnosti Panter s.r.o., výhradního zastoupení Sennheiser pro ČR a Slovensko a u vybraných partnerů za cenu 33 500 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze