Seriály Star Wars

To nejlepší z Disney+
Seriály Star Wars
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na seriály z Marvel Cinematic Universe
  • Dnes se podíváme na seriály, které doplňují ságu Star Wars
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Minulý týden jsme se podívali na seriály, které doplňují Marvel Cinematic Universe. Disney+ má ve své nabídce daleko víc vesmírných příběhů. Dnes se podíváme na seriály, které doplňují ságu Star Wars.

Obi-Wan Kenobi

Minisérie, kterou natočila režisérka Deborah Chow. Scénář k seriálu napsal Joby Harold. V hlavních rolích se představili Ewan McGregor, Hayden Christensen, Vivien Lyra Blair a Moses Ingram. Příběh seriálu se odehrává deset let po událostech z filmu Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů a devět let před událostmi ze snímku Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje. Seriál byl na Disney+ uveden 27. května 2022.

Po událostech ze snímku Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů se Obi-Wan Kenobi skrývá na planetě Tatooine. Potají dohlíží na malého Luka Skywalkera. Lovci Impéria ale stále hledají všechny mistry Jedie, hlavně Obi-Wana. Darth Vader chce Oba-Wana zabít.

Zajímavosti

  • Hayden Christensen, který hraje Darth Vadera, nevěděl, co všechno jeho postava během ságy zažila. Před natáčením seriálu se podíval na všechny filmy Star Wars.
  • Ewan McGregor věděl o připravovaném natáčení více než čtyři roky a nesměl nikomu nic říct.
  • První díl byl vydán dva dny po 45. výročí premiéry prvního snímku Star Wars z roku 1977.

Je skvělé, že se tvůrci pustili do natáčení seriálů, které vyplňují tak velké časové skoky mezi snímky. Mnoho fanoušků určitě zajímalo, co se asi mohlo dít s oblíbenými postavami. Velmi mě zaujala malá herečka Vivien Lyra Blair, která si zahrála princeznu Leiu.

Mandalorian (The Mandalorian)

Mandalorian je vesmírný western, který vytvořil Jon Favreau. Společně s ním na scénáři pracovali Rick Famuyiwa, Dave Filoni a Christopher L. Yost. V hlavní roli se představil Pedro Pascal. Jedná se o první hraný seriál Star Wars. Odehrává se pět let po událostech filmu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů a 25 let před událostmi ze snímku Star Wars: Síla se probouzí. První série měla na Disney+ premiéru 12. listopadu 2019. Druhá řada vyšla 30. října 2020. V příštím roce můžeme očekávat třetí sérii a tvůrci již pracují také na čtvrté.

Příběh nás zavede do života mandalorianského námezdního lovce Din Djarina. Cestuje podsvětím předaleké galaxie mimo pravomoc Nové republiky. Na své misi najde malého Grogu. Musí ho ale ochránit před Impériem a dalšími nepřáteli.

Zajímavosti

  • Seriál byl nominován na Zlatý glób za nejlepší televizní seriál.
  • Vytvoření jednoho dílu tvůrce stojí přibližně 15 milionů dolarů (363 milionů korun).

Mandalorian je velmi zajímavý seriál. Do Baby Yody se zamilujete na první pohled, ale s Mandalorianem si jen těžko vytvoříte nějaký vztah. Svoji tvář neukáže, o sobě toho také moc neprozradí. Jediné, co víte, je, že umí velmi dobře bojovat. Je také poznat, že na seriálu pracovalo několik režisérů.

Boba Fett: Zákon podsvětí (The Book of Boba Fett)

Dobrodružný seriál, který stejně jako Mandaloriana vytvořil Jon Favreau. Společně s ním scénář napsal Dave Filoni. Jedná se o spin-off seriálu Mandalorian. Příběh se odehrává po druhé řadě tohoto seriálu a pět let po událostech z filmu Návrat Jediů. V hlavních rolích se představili Temuera Morrison a Ming-Na Wen. Seriál měl na Disney+ premiéru 29. prosince 2021.

Příběh se zaměřuje na nájemného lovce odměn Boba Fetta, který se společně s nájemnou vražedkyní Fennec Shand vrací na planetu Tattooine. Chce zde uplatnit svůj nárok na území. Na planetě objevuje své nové já.

Zajímavosti

  • Seriál o Boba Fettovi měl být původně celovečerní film. Tvůrci se po popularitě seriálů rozhodli snímek předělat.
  • Boba Fett je v seriálu stejně starý jako jeho otec ve snímku Star Wars II: Klony útočí.

Musím přiznat, že mě Boba Fett: Zákon podsvětí zaujal ze všech Star Wars seriálů nejméně. Příběh byl takový nijaký. Postrádalo to nápad i energii. Jako by tvůrci chtěli vytvořit rychle nějaký seriál, jen proto, aby měli co vydat, ale nezáleželo jim na zpracování. Nejlepší na celém seriálu bylo, když se v něm objevil Mandalorian s Baby Yodou.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze