Streamovací služba Disney+ zdražuje. Kolik si od podzimu zaplatíme?

Přehled a srovnání s konkurencí
Streamovací služba Disney+ zdražuje. Kolik si od podzimu zaplatíme?
Fotografie: unsplash.com
  • Nová cena 239 Kč platí pro nové zákazníky od 1. listopadu
  • Zdraží se však i stávajícím uživatelům, a to od prosince
  • Navýší se i cena při roční platbě

Před zhruba 14 měsíci se na českém trhu objevila streamovací platforma Disney+, která se minimálně zpočátku těšila značné oblibě. Má bohatou nabídku oblíbených filmů a seriálů. Jmenovitě jde například o portfólio Marvelu, seriál Simpsonovi či série Star Wars. Ne vše je však zalité sluncem a Disney+ zcela ignoruje opravy chyb, přidávání obsahu či lokalizace pro náš trh. O to hůře budou všichni platící zákazníci skousávat, že zanedlouho služba podraží.

Disney+

Bylo oficiálně oznámeno, že se cena předplatného zvýší od 1. listopadu ze 199 Kč na 239 Kč. Zdražení tedy činí 40 Kč měsíčně. Cena se zvedá také pro roční předplatitele, a to z 1 990 Kč na 2 390 Kč, tedy rozdíl 400 Kč. Tato změna se týká nových zákazníků, avšak zdražení se nevyhnou ani ti stávající. Jim se cena předplatného na stejnou úroveň zvedne jen zhruba o měsíc později, konkrétně od 6. prosince.

Po zdražení se Disney+ definitivně odpoutá z pater cenově dostupných služeb a naopak se mírně přiblíží Netflixu, který však stále zůstává nejdražší službou, byť ceny nezvýšil již dlouhá léta. Níže v tabulce srovnáváme všechny přední streamovací služby dostupné na českém trhu. Bereme v potaz standardní ceny, mnoho uživatelů však platí méně, a to díky zaváděcím a trvalým akcím, což se týká především služeb SkyShowtime, kterou bylo možné pořídit za 89 Kč měsíčně, či HBO Max, kde lze platit 132 Kč měsíčně.

Disney+ SkyShowtime HBO Max Netflix Netflix Netflix Voyo
měsíční paušál 239 Kč 179 Kč 199 Kč 319 Kč 259 Kč 199 Kč 159 Kč
roční paušál 2 390 Kč 1 429 Kč 1 590 Kč nelze nelze nelze nelze
kvalita obrazu 4K Full HD 4K 4K Full HD SD Full HD
počet zařízení souběžně 4 3 3 4 2 1 2
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze