TCL uvedlo MiniLED televizor s uhlopříčkou, která vám vyrazí dech

TCL uvedlo MiniLED televizor s uhlopříčkou, která vám vyrazí dech
Fotografie: TCL
  • Televizor disponuje rovněž 6.2.2 zvukovým systémem
  • Co nejlepší obrazovou kvalitu má vykouzlit TCL AIPQ ULTRA čipset s umělou inteligencí

Kromě technologie NXTPAPER 3.0 a dvojice nových tabletů dnes výrobce TCL na veletrhu CES 2024 uvedl rovněž novou řadu televizorů.

Obří uhlopříčka s 20 000 stmívacími zónami

Z představených novinek za zmínku rozhodně stojí televize s označením 115QM89, jež se chlubí obří uhlopříčkou 115 palců, s čímž se pojí také zajímavé prvenství, neboť se jedná o největší MiniLED televizor s technologií Quantum Dot na světě. Řada QM8 obsahuje rovněž další modely, avšak s již skromnějšími uhlopříčkami od 65" do 98". Dodejme, že zmíněný 115" model doplňuje rovněž 6.2.2 zvukový systém a také TCL AIPQ ULTRA čipset, jež má i s pomocí umělé inteligence za úkol divákovi zprostředkovat co nejostřejší a nejlépe vypadající obraz, který se má pyšnit špičkovým HDR, kontrastem či barvami. TCL 115QM89 se chlubí rovněž 20 000 stmívacími zónami, což je u takto velké uhlopříčky velmi důležité, jak se uvádí na tcl.com.

Kromě tohoto modelu TCL dále představilo prémiovou řadu 16-Pro o uhlopříčkách 50 až 85 palců s vylepšeným lokálním stmíváním a maximálním jasem 600 nitů. V cenově dostupnější řadě S s aktuálním označením S5 byly uvedeny 4K televizory o uhlopříčce 43" až 85". Tyto modely mají mít o 25 % jasnější obraz než předchozí generace, ale také vylepšené barevné podání díky AIPQ čipsetu. Stejně tak je podporován HDR Pro+ obsah či Dolby Vision.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze