Krimi seriál podle komiksu, nebo filmové drama inspirované skutečnými událostmi?

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Krimi seriál podle komiksu, nebo filmové drama inspirované skutečnými událostmi?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix uvedl indický film založený na skutečných událostech
  • Můžete se také podívat na nový korejský seriál
  • A HBO Max nabízí český absolventský snímek

Blíží se víkend a s ním přicházejí i tipy, co si pustit na streamovacích platformách HBO Max a Netflix. Netflix nabízí hned několik zajímavých novinek, ze kterých si vybere každý – dokumenty, filmy podle skutečných událostí i nové seriály. HBO Max tentokrát vsadil na český snímek, o kterém jsme možná ani neslyšeli. Na co se tedy o víkendu podívat?

Ignorace

Indické drama, které bylo inspirováno skutečnými událostmi. Příběh se odehrává v roce 2017, kdy ne zrovna úspěšná reportérka Vaišali dostane informaci, že v dětském domově Munawwarpur dochází ke zneužívání dívek. Ačkoliv informaci dostala vláda s doporučením situaci prověřit, nic se nestalo a nikdo případ neřešil. Reportérka se tak rozhodne vzít vyšetřování na vlastní pěst. Dostane se tak ale do sporu s vládou, která nechce, aby se případ veřejně řešil. Kriminální drama můžete vidět od dnešního dne na Netflixu.

Vražedný paradox

Dnes také Netflix vydal nový osmidílný korejský seriál, který byl natočen podle komiksové předlohy Ggomabi. Mladý student I Tang si přivydělává v obchodě, kde v ten večer obslouží dva muže, kteří jsou opilí. Když jde domů, vidí jednoho z nich ležet na zemi a osloví tak druhého muže, který jej ale napadne a on ho omylem zabije. Když k němu do práce dojde detektiv, který vraždu vyšetřuje, zjistí, že jej nikdo nepodezřívá, a navíc zavražděný byl sériový vrah, který unikal spravedlnosti. Tang tak nabyde dojmu, že může zabíjet ty, o kterých se domnívá, že jsou to špatní lidé. Místní detektiv se na něj ale brzy zaměří.

Brutální vedro

Na HBO Max se můžete podívat na film, který režíroval Albert Hospodářský a jedná se o jeho absolventský film z FAMU. Nečekejte tak žádné herecké hvězdy, ale námět filmu určitě stojí za zhlédnutí. Představ se si, že k Zemi letí fragment Slunce, který do ní za 30 let narazí, nebo ji mine. Problém ovšem je, že jak se blíží, na Zemi začíná být nesnesitelné vedro. Příběh sleduje Vincenta Hospodářského, který se vydá za kamarády na chatu. Po cestě ale potkává lidi, kteří jsou z vedra apatičtí a je jim vlastně všechno jedno.

Láska, stalking, vražda

Netflix nabízí od dnešního dne dokumentární film, který odhalí téměř neskutečný příběh o milostném trojúhelníku. Automechanik Dave vypráví příběh, jak se po rozvodu přihlásil na online seznamku, kde hledal ženu. Nehledal ale vážný vztah, spíše někoho pro trávení volného času a společnou zábavu. Na seznamce potkal Liz Golyar, se kterou se občas vídal. Do toho ale potkal v práci i Cari Farver, se kterou se taktéž začal setkávat. Cari však jednoho dne zmizela, ale zároveň začala zasílat Davevovi nenávistné SMS zprávy. Pravda se ale nakonec ukázala úplně jiná.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze