Trocha romantiky ještě přece nikoho nezabila

To nejlepší z HBO Max
Trocha romantiky ještě přece nikoho nezabila
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes jsme vybrali filmy učené spíše dámskému publiku
  • Podívejte se na náš výběr romantických filmů

Blíží se První máj, lásky čas, a tak nemůžeme zapomenout na romantické filmy. Sice jich HBO Max nemá v nabídce mnoho, my jsme pro vás i tak některé vybrali.

Zrodila se hvězda (A Star Is Born)

Zrodila se hvězda je americký romantický film, který natočil Bradley Cooper. Ten se také podílel na scénáři a zahrál si jednu z hlavních rolí. Snímek vznikl jako nové zpracování muzikálu z roku 2018. Dále ve filmu hrají Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle a Sam Elliott. Snímek získal nespočet nominací. Získal ale pouze tři ceny – Oscara za nejlepší původní píseň, Zlatý glóbus za nejlepší originální píseň a cenu BAFTA za nejlepší hudbu. Premiéra snímku v Česku proběhla 4. října 2018.

Zpěvák Jackson Maine (Bradley Cooper) jednoho večera v baru narazí na servírku Ally (Lady Gaga), která v baru také zpívá. Jacksona očaruje tak, že se z nich stanou milenci. Jackson přemluví Ally, aby s ním začala vystupovat. Ally je tak dobrá, že se velmi rychle stane slavnou. Dokonce tak slavnou, že o Jacksona přestane být zájem. Ten to celé špatně nese a začne svůj žal utápět v alkoholu. A aby toho nebylo málo, začne se mu zhoršovat sluch.

Zajímavosti

  • Bradley Cooper neuměl před natáčením hrát na klavír ani na kytaru. Denně trénoval až čtyři hodiny, aby se to naučil.
  • Scény z koncertů se natáčely na opravdických koncertech, většinou na festivalech.
  • Bradley Cooper pracoval na scénáři společně s ostatními tři roky.

Romantické drama s velkým R. Snímek vás vtáhne a až do konce nepustí. Nevěděla jsem, že Bradley Cooper snímek i režíroval. On i Lady Gaga podali skvělé výkony. Tak velkou lásku na plátně jen tak neuvidíte. Stačí, aby začali společně zpívat a roztaje i to nejzamrzlejší srdce.

Svatební pohromy (Love, Weddings & Other Disasters)

Romantická komedie režiséra Dennise Dugana, který napsal i scénář. V hlavních rolích se představilo několik známých postav, například Diane Keaton, Jeremy Irons a Maggie Grace. Premiéra filmu proběhla 4. prosince 2020.

Snímek nás provází životními osudy několika lidí. Organizátorka svateb Jessie (Maggie Grace) je samá pohroma. Přítel se s ní rozejde při skoku padákem a při dopadu se jí povede překazit svatbu. Video s touto nešťastnou událostí se dostane na internet a vidí jej snad celé město. Mrzutý dodavatel jídla Lawrence (Jeremy Irons) je již pět let sám a nemá zájem se s někým seznámit. Až mu do života vstoupí slepá fotografka Sara (Diane Keaton). Průvodce kapitán Ritchie (Andrew Bachelor) hledá svoji princeznu, protože by chtěl někoho milovat.

Zajímavosti

  • Diana Keaton hraje zrakově postiženou. Na tuto roli se připravovala se ženou, která přišla o zrak ve svých dvaceti letech, stejně jako filmová postava.
  • Režisér se při natáčení nechal inspirovat svojí ženou, která ho požádala, aby natočil film o svatbách.
  • Maggie Grace se na roli organizátorky svateb připravovala v rámci plánování své vlastní svatby.

Milá romantická komedie, která sice obsahuje několik scén, bez kterých bychom se obešli, ale kritici nemuseli být tak přísní při hodnocení. Snímek doporučuji spíše ženám. Takže pokud se chystáte na večer s kamarádkou nebo si chcete dopřát čas sama pro sebe, tento film je ten pravý.

Galerie zlomených srdcí (The Broken Hearts Gallery)

Galerie zlomených srdcí je romantická komedie, kterou natočila a napsala Natalie Krinsky. Jedná se o její první režijní počin. V hlavních rolích se představili Dacre Montgomery, Molly Gordon, Suki Waterhouse, Bernadette Peters a další. Natáčení se probíhalo v Torontu a New Yorku. Snímek sklidil pozitivní ohlasy od kritiků. Premiéra proběhla ve Spojených Státech 11. září 2020.

Lucy (Geraldine Viswanathan) pracuje jako asistentka umělecké galerie v New Yorku. Je hodně svá a všechno hodně prožívá. Doma má mnoho věcí včetně suvenýrů po svých bývalých. Na zahájení výstavy se s ní rozejde starší přítel. Navíc dostane i výpověď. Opilá si myslí, že nastupuje do taxíku a události z prožitého večera vypráví řidiči. Po cestě ale zjišťuje, že nastoupila do auta k obyčejnému klukovi jménem Nick (Darce Montgomery). Doma kvůli rozchodu truchlí. Kamarádky ji přemluví, aby se nashromážděných věcí zbavila. To se jí ale moc nedaří. Lucy se s Nickem znovu potká. Začnou se více poznávat. Společně vymyslí projekt, který nazvou Galerie zlomených srdcí. Celý koncept se postupem času stane realitou. Navíc přátelství mezi Lucy a Nickem začne přerůstat v něco víc.

Zajímavosti

  • Galerie zlomených srdcí opravdu existuje. Nachází se v Chorvatsku ve městě Záhřeb.
  • Výkonnými producentkami tohoto snímku jsou zpěvačka Selena Gomez a její matka.

Neznámé herecké tváře v milém romantickém filmu se zajímavým nápadem. Snímek bude bavit spíše mladší diváky. Možná bych přemýšlela nad lepším obsazením hlavního hrdiny. S Geraldine Viswanathan nesdíleli tu správnou chemii, která mezi nimi měla být.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze