Tyto možné příznaky cukrovky vám napoví, zda touto nemocí trpíte

Tyto možné příznaky cukrovky vám napoví, zda touto nemocí trpíte
Fotografie: unsplash.com
  • Příznaky cukrovky lze snadno přehlédnout, protože se nemoc vyvíjí velice pomalu
  • Mezi příznaky patří častější močení, větší pocit žízně nebo větší únava

S přibývajícím věkem může být docela běžné, že se cítíte stále unavenější a unavenější. Také se může stávat, že chodíte častěji na toaletu. Většina lidí by s takovými příznaky k lékaři nechodila. Kromě toho, že to může být důkaz počínajícího stáří, může se také jednat o dva z nejčastějších příznaků cukrovky. Britská charitativní organizace Diabetes UK uvádí, že příznaky cukrovky 2. typu lze velice snadno přehlédnout, protože se nemoc u člověka vyvíjí velice pomalu. Jaké příznaky by mohly lidi upozornit na riziko nemoci?

Častější močení

Časté močení, které se začne objevovat i během noci. „Cukr se hromadí v krvi a ledviny musí pracovat přesčas, aby se přebytečného cukru zbavily. Takže lidé chodí častěji na záchod,“ doplňují odborníci z Diabetes UK.


Pocit žízně

Pokud je v krvi příliš mnoho cukru, buňky přidávají do krve více vody, aby ji zředily. Poté jsou ale lidské buňky dehydratované, takže vysílají tělu signál, že se potřebujete napít.

Únava

Pocit únavy je jedním z nejčastějších příznaků cukrovky. Lidé musí spát i během dne, kdy normálně na spánek ani nepomyslí. Pocit únavy přichází, protože tělo nemá dostatek glukózy a kvůli tomu nemá dostatek energie.

Zranění se hojí déle

Pokud máte řeznou ráno nebo podobné zranění, bude trvat delší dobu, než se zahojí. Podle indepentent.co.uk je to z důvodu, že toto hojení potřebuje energii navíc, ale tělu, které trpí cukrovkou, tato energie chybí a živiny se nedostávají tam, kam je potřeba.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze