U příležitosti korunovace krále Karla III. vyjde kniha o Jamesi Bondovi

U příležitosti korunovace krále Karla III. vyjde kniha o Jamesi Bondovi
Fotografie: unsplash.com
  • Knihu s názvem Ve službách Jeho Veličenstva napsal Charlie Higson
  • Ve Velké Británii bude k prodeji od dneška
  • James Bond musí překazit pokus o zmaření korunovace a vraždu krále

U příležitosti sobotní korunovace Karla III. britským králem vyjde nová kniha o agentovi britské tajné služby Jamesi Bondovi. Tajný agent 007 v knize překazí pokus o zmaření korunovace a vraždu krále. Knihu s názvem Ve službách Jeho Veličenstva napsal Charlie Higson. Ve Velké Británii bude k prodeji od dnešního dne jak v knihkupectvích, tak i v digitální verzi jako elektronická kniha a audiokniha.


Děj knihy začíná právě dnes, tedy dva dny před samotnou korunovací. James Bond musí překazit pokus o zmaření korunovace a vraždu krále, za nímž stojí bohatý excentrik Athelstan z Wessexu, který si myslí, že trůn patří jemu. Athelstan chce krále zabít a nastoupit na jeho místo. Kniha Ve službách Jeho Veličenstva odkazuje na román Ve službách Jejího Veličenstva, který napsal stvořitel Jamese Bonda Ian Fleming. Tento román vyšel před 60 lety, konkrétně v roce 1963.

„Když za mnou před více jak měsícem přišli zástupci Ian Fleming Publications s myšlenkou napsat nový příběh o Bondovi, byl jsem nadšený. Dokud jsem si neuvědomil, že musí být hotový do korunovace. Napsat to v tak krátkém čase bylo stejně napínavé jako některé z jeho misí. I když po mě samozřejmě nikdo nestřílel,“ uvedl autor Charlie Higson pro independent.co.uk.

Celkový výtěžek z prodeje knihy poputuje na charitu National Literacy Trust, která spolupracuje se školami a komunitami, aby poskytla znevýhodněným dětem řádné vzdělání.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze