Závěrečnou řadu seriálu Koruna uvidíme ještě letos

Závěrečnou řadu seriálu Koruna uvidíme ještě letos
Fotografie: Netflix
  • Závěrečná řada by měla být uvedena ještě letos
  • Šestá řada se bude týkat úmrtí princezny Diany
  • Diváci uvidí svatbu prince Charlese s Camillou Parker-Bowlesovou nebo seznámení prince Williema s Kate Middleton

Netflix přiblížil, na co se mohou fanoušci těšit v šesté a zároveň poslední řadě seriálu Koruna. Seriál, který byl poprvé uveden v roce 2016, sleduje životní zkoušky a strasti britské královské rodiny, počínaje smrtí krále Jiřího VI. a nástupem jeho dcery, královny Alžběty, na trůn. Závěrečná sezóna, která se má vysílat koncem tohoto roku, se má týkat smrti princezny Diany a, jak Netflix prozradil, bude obsahovat i královskou svatbu.

Nebude to však královská svatba prince Williama nebo prince Harryho, které se série bude týkat. Podle fotografie, kterou Netflix zveřejnil na sociální síti X, se diváci dočkají svatby prince Charlese s Camillou Parker-Bowlesovou, která se konala v roce 2005 v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Kromě toho se mohou diváci těšit také na seznámení prince Williema s Kate Midldeton.


Charlesova matka, královna Alžběta II., prý zpočátku vztah odmítala, mimo jiné proto, že románek jejího syna s Parker-Bowlesovou uvedl rodinu v nemilost, a údajně opustila svatební oslavu, aby sledovala koňské dostihy v jiné místnosti. Charlesova první manželka Diana v jednom rozhovoru slavně řekla, že v jejím manželství jsou "tři lidé", což byla narážka na Parker-Bowlesovou, a tento výrok tehdy vyvolal rozruch.

Po Dianině smrti při autonehodě v Paříži v roce 1997 Charles ve vztahu s Parker-Bowlesovou pokračoval a stále více se dostával na veřejnost. To mělo za následek jeden z nejnižších poklesů jeho popularity u britské veřejnosti. Stále více však začala být Parker-Bowlesová přijímána jako partnerka následníka trůnu, a nakonec se v roce 2005 vzali při civilním obřadu.

Podle variety.com Charlesův syn princ Harry však letos ve svých šokujících pamětech s názvem Náhradník prozradil, že on a jeho bratr princ William prosili svého otce, aby se znovu neoženil. „Přestože jsme na něj s Willym naléhali, aby to nedělal, táta do toho šel. Stiskli jsme mu ruku a popřáli mu vše dobré. Nic ve zlém. Uznávali jsme, že konečně bude se ženou, kterou miloval, se ženou, kterou vždycky miloval,“ napsal Harry v knize.

Podle Claudie Harrisonové, která v 5. a 6. sérii seriálu hraje princeznu Annu, byla svatba poslední scénou, kterou herci natáčeli. Natáčelo se v katedrále York Minster v Anglii za účasti celé rodiny, včetně Imeldy Staunton, která v posledních dvou sériích seriálu hraje královnu, Jonathana Pryce jako jejího manžela prince Phillipa, Eda McVeyho jako prince Williama a Luthera Forda jako prince Harryho.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze