Vestavěné chytré reproduktory? V nabídce IKEA již letos v srpnu

Vestavěné chytré reproduktory? V nabídce IKEA již letos v srpnu
Fotografie: Ikea
  • Spolupráce společností IKEA a Sonos přinese nové chytré reproduktory
  • Budou moci být zabudovány přímo do nábytku
  • Dostupné mají být již letos v srpnu

V loňském roce jsme vás informovali o spolupráci mezi IKEA a Sonos, která poměrně brzy přinese své ovoce. Obě společnosti hodlají zpřístupnit chytré reproduktory širším masám uživatelů. Jejich společný výtvor, chytrý reproduktor, bude moci být plně integrován do nábytku od IKEA. Díky tomu bude působit velmi nerušivým dojmem a současně plnit i druhotnou funkci jako například polička ve vašem obývacím pokoji. Umístění však bude možné například i do kuchyňské linky.

První prototypy byly vystaveny v loňském roce na Dnech demokratického designu a v té době byly ohlášeny jako nová řada Symfonisk. IKEA tímto krokem zahajuje svou inteligentní řadu produktů, kam mají spadat ještě chytré žárovky, Bluetooth reproduktory či filtrační systémy. Samotná IKEA si od nových reproduktorů velmi slibuje. „Mnoho lidí sní o vestavěných zvukových systémech, ale jen málo si je může dovolit,“ říká Björn Block, obchodní vedoucí IKEA Home Smart.

Chystané reproduktory budou připojeny na vaši domácí Wi-Fi síť a mají být schopné také ovládat další chytré prvky domácnosti, jako je kupříkladu osvětlení či vytápění. K dispozici mají zpočátku býti dvě barevné varianty, přičemž samotná dostupnost je plánována na letošní srpen. O ceně se v tuto chvíli nic neví.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze