Vlak do Bradavic právě vyjíždí, dnes vychází videohra Hogwarts Legacy

Vlak do Bradavic právě vyjíždí, dnes vychází videohra Hogwarts Legacy
Fotografie: Avalanche Software
  • Hra je zasazena zhruba o 200 let do minulosti oproti příběhu Harryho Pottera
  • K vydání hry byla vytvořena i speciální edice ovladače DualSense

Milovníci kouzelné ságy Harryho Pottera z pera J. K. Rowlingové se dnes konečně dočkali dlouho očekávané videoherní adaptace s názvem Hogwarts Legacy. Její tvůrci se v ní však rozhodli nesoustředit na příběh Harryho Pottera, nýbrž se vrátit v čase zhruba o 200 let, aby mohli hráči zastat roli studenta kouzelnické školy Bradavic nadaného skutečně speciálními schopnostmi. Postavu si navíc mohou v editoru hned na začátku hry kompletně upravit dle svých představ.

Zajímavostí také je, že se na příběhu Hogwarts Legacy přímo nepodílela J. K. Rowlingová, nicméně vývojáři úzce spolupracovali s jejím týmem, aby zůstaly důležité aspekty věrné kouzelnému světu z knižní předlohy a splnily nepochybně vysoká očekávání fanoušků. Ti budou moci díky návratu do minulosti zároveň prozkoumat zcela nové příběhy a také poznat nové významné postavy Bradavic, které v knižních předlohách nebyly zmíněny. Dohrání by přitom běžnému hráči mělo trvat zhruba 35 hodin a 100% splnění všech úkolů, jejichž spektrum je skutečně široké, pak až 75 hodin herního času. Pro ty největší nadšence a sběratele pak připravilo studio spolu se Sony i speciální edici ovladače DualSense, kterou je však bohužel možné koupit pouze v USA a ve Velké Británii.


Hra, která dnes oficiálně vychází na herní konzole PlayStation 5 (kde budou mít hráči přístup i k exkluzivnímu obsahu), Xbox Series X a S a PC, se v dubnu podívá i na konzole předchozí generace, tedy PlayStation 4 a Xbox One. Za vývojem hry stojí studio Avalanche Adventure a na metacritic.com si hra drží vysoké hodnocení 85 bodů z možných 100. Na naši podrobnou recenzi se můžete těšit již brzy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze