Vybíráme nejlepší OLED televizor

1
Vybíráme nejlepší OLED televizor
Fotografie: Samsung
  • V tomto výběru se podíváme na OLED televizory se špičkovým obrazem i přívětivou cenou
  • Vybrané modely potěší také náruživé hráče videoher
  • Samozřejmostí je i kvalitní zvuk či povedené dálkové ovládání

Nabídka OLED televizorů je nepřeberná a již dávno neplatí, že si je mohou pořídit pouze movitější zákazníci. V dnešním výběru se zaměříme na několik zajímavě vybavených OLED modelů, které osloví ty, jež hledají co nejlepší poměr cena výkon, ale i náročnější diváky, kterým jde především o kvalitu obrazu.


Vybíráme nejlepší OLED televizor

Samsung S90C


Samsung S90C lze považovat za pomyslný televizní ideál, neboť vám tento televizor neudělá díru do kapsy a zároveň vás okamžitě po zapnutí přesvědčí o svých kvalitách. Designově působí novinka velmi moderně a přitom nenuceně. Ostatně tloušťka televizoru dosahuje v některých místech pouze pár milimetrů (což výrobce označuje jako LaserSlim) a působivě vypadá i tenká stříbrná linka kolem rámečku samotného panelu.

Stran konektivity potěší celkem čtyři konektory HDMI 2.1, tedy takové, které ocení například majitelé nejnovější generace herních konzolí, nechybí však ani dvojice USB či optický zvukový výstup a další potřebné konektory. Za zmínku stojí i povedené dálkové ovládání, které je kompaktní, přesto poskytne rychlý přístup ke všemu důležitému, včetně moderních streamovacích platforem, jako je Netflix či Disney+.

A jak je na tom novinka po obrazová stránce? Obraz je skutečně úchvatný, neboť Samsung S90C využívá QD-OLED panel, který přidává kvantovou vrstvu pro zobrazení červených a zelených subpixelů, což je technologie vypůjčená od řady QLED. Výsledkem je jasnější obraz a sytější barvy. Celkově podívaná patří k absolutní špičce a v kombinaci s kompatibilním zdrojem obrazu je možné si užít až vysoce nadprůměrnou 144Hz obnovovací frekvenci.

Sony Bravia XR-55A95K


Pokud je pro vás špičkový obraz prioritou číslo jedna, rozhodně byste si neměli nechat ujít vlajkový televizor Sony. Tento model je navíc vybaven inovativní kamerou Bravia Cam, která umí sledovat vzdálenost diváka od televizoru i okolní jas, na základě čehož následně optimalizuje obraz, přičemž výsledek rozhodně stojí za to. Nechybí dokonce ani gesta ovládání, kdy lze třeba pouhým mávnutím ruky pozastavit přehrávání filmu apod.

Součástí televizoru je i předinstalovaný katalog filmů a seriálů s označením Bravia Core. Tato filmová galerie obsahuje několik stovek filmů včetně IMAX Enhanced obsahu a letošních novinek, jako například Bullet Train, ale i klasik v podobě filmů Muži v černém nebo na Hromnice o den více. Po zvukové stránce vás nadchne kombinovaný výkon 60 W, ale především schopnost zvuk generovat zvuk přímo z obrazu, respektive místa, kde dochází k akci.

Špičkovou podívanou má na starosti QD-OLED panel, u něhož se můžete spolehnout na dechberoucí barvy, parádní podání černé, ale také skvěle fungující HDR, které si vychutnáte u filmů, ale i hraní her. Televizor navíc zvládá i obsah ve formátech Dolby Vision HDR či DTS:X a osvědčený čip „Cognitive Processor XR“ upravuje obraz tak, aby vypadal co nejlépe. Pro hráče je zde pro změnu možnost hrát ve 4K se 120 FPS a nechybí ani upscaling pro obsah v nižším než 4K rozlišení, který funguje velmi povedeně.

LG OLED65C21


Skvělou volbou je rovněž cenově dostupnější televize LG C2, která nabídne špičkový obraz a také potěší všechny hráče díky svým speciálním herním funkcím. Těšit se můžete na dostatečný maximální jas, krásně živé barvy a pochopitelně i skutečně tmavé podání černé.

Hráče nadchne velmi nízká odezva, ale i přítomnost čtveřice konektorů HDMI 2.1 důležitých pro majitele nejnovější generace herních konzolí. Problém tak nepředstavuje ani hraní her ve 4K a 120 snímcích za sekundu. Stejně tak nechybí podpora technologií FreeSync, VRR či G-Sync.

Televizor má rovněž velmi povedený operační systém webOS, který je intuitivní a svižný, navíc s podporou velkého množství aplikací třetích stran. Skvělou nabídku funkcí pak korunuje návykově jednoduché dálkové ovládání s přesným naváděním.

Philips 55OLED707


Pokud máte omezený rozpočet, ale přesto byste si chtěli dopřát kvalitní OLED televizor, nabízí se model Philips 55OLED707. Moderně vypadající televizor s tenkými rámečky působí elegantně a snadno zapadne do jakýchkoliv prostor, elegantní kovové nožičky přitom zajišťují dostačující stabilitu.

Po stránce konektorové výbavy se mohou budoucí majitelé těšit na rovnou čtyři HDMI konektory, z čehož jsou dva ve verzi 2.0 a dva nejmodernějšího provedení s označením 2.1. To rovněž značí možnost hraní her ve 4K ve 120 snímcích za sekundu, avšak neschází ani podpora technologií VRR či ALLM. Výrobce nezapomněl ani na dvojici USB 3.0 či praktický ethernetový port.

Na 55" uhlopříčce si lze užívat působivou černou, špičkový kontrast i vynikající barevné podání, o jehož nastavení se stará procesor P5 AI Perfect Picture Engine. 4K rozlišení i 120Hz obnovovací frekvence by pak měla vyhovovat každému, včetně hráčů. Specialitou televizorů Philips je podsvícení Ambilight, které osvětlí stěnu za televizorem a opticky tak rozšíří obraz. V neposlední řadě je třeba pochválit i operační systém Android TV s podporou mnoha aplikací a svižným chodem.

Philips 65OLED937/12


Příznivci značky Philips, kteří mají nejvyšší nároky mohou sáhnout po modelu Philips 65OLED937/12. Tento televizor se totiž kromě OLED panelu může pyšnit rovněž zvukovým systémem Bowers & Wilkins či pohlcujícím čtyřstranným režimem Ambilight.

Skutečně originální je již samotný podstavec, který je nedílnou součástí televize, a to i v případě, že se rozhodnete ji zavěsit na zeď. Integrovaný 3.1.2 soundbar nabídne výkon 70 W a zajistí tak špičkový zvuk včetně hutnějších basů díky 20W basovému reproduktoru.

Samotný obraz vylepšuje procesor P5 páté generace, ale také technologie Ambient Intelligence Picture Processing. Televizor umí inteligentně monitorovat osvětlení v místnosti a na základě toho korigovat kontrast i jas pro co nejlepší možný zážitek. Stejně tak neschází dostatečně jemné 4K rozlišení či podpora 120Hz obnovovací frekvence, kterou ocení i hráči, jež se mohou radovat z přítomnosti dvojice HDMI 2.1.


Diskuze ke článku
Videafotky
Videafotky
Tak to je teda článek, takže.. Samsung žádný OLED nemá, stále to je stará klasika, obrazově je taky katastrofa,jen pro ty,co nemají rádi reálné barvy, vždyť to je přebarvený,co se jasu.(niti)..tak může mít i 2 tisíce,ale jen na sekundu..od Samsungu je to trochu podvod..OLED LG se drží na 650 nitu..ale má barvy čisté, reálné, Philips bych dal na poslední místo,trochu v barvách zaostává..ale.. všechny tv mají jedno společné.. střeva LG panel..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze