Vybíráme nejlepší pomocníky pro zdraví

Vybíráme nejlepší pomocníky pro zdraví
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • V dnešním článku se zaměříme na domácí pomocníky pro lepší zdraví
  • Ve výběru se zaměříme jak na bolesti svalů a kloubů, tak na čištění zubů a měření teploty

V dnešním výběrovém článku se zaměříme na ty nejlepší přístroje pro vaše zdraví. Pomocníků do domácnosti není nikdy dost a pokud jde o zdraví, platí to dvojnásob. V dnešní době je k dostání mnoho zdravotních přístrojů, které jednoduše propojíte s aplikací a ta vám prozradí i ty nejmenší podrobnosti. Hledáte perfektní elektrický kartáček, relaxační přístroj pro domácí využití, nebo chytrý teploměr? Pak jste tu správně.


Omron Pocket Tens


Pokud hledáte něco speciálního pro úlevu od bolesti svalů a kloubů, a to i po operacích, je tenhle přístroj přesně pro vás. Za necelou tisícikorunu získáte malou krabičku, která vám od bolesti rozhodně pomůže. Omron Pocket Tens funguje na principu elektrických impulzů, které pomáhají s odstraňováním bolesti a má hned pět různých režimů u kterých si můžete zvolit i intenzitu.

Elektrody si můžete přiložit až na některé výjimky kamkoliv na tělo a celý přístroj ovládáte pomocí čtyř tlačítek. Jedna série trvá 15 minut a poté se přístroj automaticky vypne. Skvělý je na kolena, ramena, při špatné citlivosti v rukou/prstech i při namožení svalů. Přístroj má klinicky ověřený účinek, o čemž jsme se mohli při testování přesvědčit. Při koupi je potřeba počítat pouze s pravidelným nákupem náhradních elektrod, které mají sice dlouhou životnost, ale postupem času přestanou lepit. Náhradní pak vyjdou okolo 700 Kč za 2 kusy.

Naipo Oyeet Nex Pro Grey


Ať už chodíte běhat, do posilovny, nebo jdete občas jen na procházku, určitě se vám bude hodit masážní pistole, která vám pomůže s regenerací svalů. Naipo Oyeet Nex Pro Grey má hned 8 náhradních hlavic a dostanete ji v malém, dobře přenosném pouzdře. Můžete si vybírat mezi čtyřmi stupni intenzity a na jedno nabití vydrží až 240 minut.

Použití je v tomto případě opravdu jednoduché – vše ovládáte jedním tlačítkem. Nástavce jsou vyrobeny tak, abyste masážní pistoli mohli využít prakticky na celé tělo. Nástavce jsou určeny na bolavé svaly, lopatky, lýtka, paže, stehna, ale i chodidla a dlaně. Pokud byste chtěli dopřát svalům regeneraci, mašážní pistoli Naipo Oyeet Nex Pro Grey pořídíte za přibližně 4 600 Kč.

Oral-B iO Series 10


Péče o zuby je velmi důležitá a se zubním kartáčkem od Oral-B dopřejete svým zubům to nejlepší. Kartáček disponuje magnetickou iO technologií, která nahrazuje klasické oscilační rotace a zaručuje tak ještě lepší výsledky. Kartáček je vybaven displejem a na horní části je barevný kroužek, který vás třemi barvami upozorňuje, jaký tlak při čištění vyvíjíte.

Nabíjecí stanice funguje na magnety, které kartáček zafixují a pokud se vám zcela vybije, na 100 % jej nabijete za necelé 3 hodiny, což je oproti jiným modelům jen zlomek času. I na nabíjecí stanici najdete LED panel, který vás informuje o průběhu čištění. A kromě LED panelu má i LED pásky po obvodu. Při čištění se tyto pásky mění v segmenty, které určují, jakou část chrupu máte čistit. Pokud svítí pásek vlevo dole, čistíte levou spodní čelist, pokud uprostřed nahoře, čistíte vrchní přední zuby.

Kartáček jde propojit s aplikací Oral-B, která je dostupná pro iOS a Android. Aplikace vám ukáže, jak dlouho si zuby čistíte, jak kvalitně a zda vynecháváte některá místa. Pokud máte telefon u sebe při čištění, můžete díky 3D mapování sledovat v reálném čase, kde v ústech se kartáček nachází. Pokud některé místo vynecháte, upozorní vás. Aplikace zvládne na jednu rukojeť dvě hlavice. S cenou okolo 9,5 tisíce korun není přeci jen pro každého, ale pokud si potrpíte na dokonalém chrupu, může být pro vás tou pravou volbou.

Withings Thermo


Když jde o zdraví, určitě nemůžeme vynechat ani chytrý teploměr, který potěší zejména rodiče. Francouzský výrobce Withings přišel na trh s teploměrem, který je lehký, malý a ovládá se jedním tlačítkem. Teplotu měří pomocí infračervených senzorů, což znamená rychlejší a hlavně přesnější výsledek. Teploměr stačí přiložit ke spánkové kosti a během dvou sekund máte teplotu změřenou.

Teploměr můžete propojit s aplikací, která je dostupná pro iOS a Android. Díky tomu budete mít podrobný přehled o naměřených teplotách. S cenou okolo dvou a půl tisíce korun se teploměr pohybuje v těch vyšších cenových relacích, získáte za to ale rychlost a přesnost, kterou u digitálních či klasických teploměrů nedostanete.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze