Vybíráme nejlepší beauty pomocníky

Vybíráme nejlepší beauty pomocníky
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se zaměříme na přístroje, které vám pomohou s vlasy, pletí i vousy
  • Představíme vám kulmy a fény, které ochrání před poškozením vlasů
  • A s holicím strojkem OneBlade 360 si hladce oholíte i krk či bradu

Naposledy jsme se ve výběru zaměřili na nejlepší pomocníky pro zdraví a dnes se zaměříme na beauty přístroje. Ať už jde o ženy nebo muže, každý z nás chce vypadat dobře a je jedno, jestli jde o vlasy, vousy či pleť. V dnešním výběru se podíváme na domácí pomocníky, kteří vám pomohou se skvělým účesem, dobře střiženými vousy, ale i s čistěním pleti. Které jsou za nás tedy ty nejlepší?


Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000


Tato kulma je výhradně určená ženám, které chtějí mít krásné vlnité vlasy v domácích podmínkách bez hrozby jejich poškození. Tato kulma je k vlasům velmi šetrná, jelikož dokáže snímat teplotu vašich vlasů a tím tak nedochází k jejich poškození. Je možné vybrat si ze tří teplotních stupňů a tří časových úseků natáčení, čím se dosáhne pokaždé jiného typu loken.

Aby se vám kulma lépe udržovala čistá, Philips přidal do balení čistič válce, který očistí vnitřní části kulmy a zároveň jej zbaví uvolněných vlasů. A pokud byste zapomněli kulmu vypnout, automaticky to udělá za vás po uplynutí 60 minut. Její váha 470 gramů vás také potěší, jelikož manipulace je díky tomu velmi snadná. S cenou něco málo přes 4 000 Kč se jedná o dražší kousek, ale pokud jde o vlasy, nevyplatí se šetřit.

Dyson Airwrap a Dyson Supersonic


O luxusní péči o vlasy se ženám postará i Dyson Airwrap. Ten má hned šest nástavců a ovládáte jej pomocí tří tlačítek. Naučit se jej používat není vůbec těžké a nahradí vám jak fén, tak i kulmu. Další nástavce jsou pro rozčesání a uhlazení vlasů. Ani zde se nezapomnělo na ochranu – přístroj měří teplotu proudícího vzduchu více než 40krát za sekundu a inteligentně řídí topné těleso, aby teplota nepřesáhla 150 °C. Pokud vás láká mít možnost upravit si vlasy doma stejně jako kdybyste strávili hodiny u kadeřníka, můžete si Dyson Airwip pořídit za necelých 15 tisíc korun.

Pokud si vystačíte pouze s fénem, firma Dyson nabízí i ten. Je o něco levnější, ovšem s cenou okolo 10 tisíc korun patří mezi ty nejdražší na trhu. V balení ale najdete nástavec s hřebenem, pro jemné sušení a pro kudrnaté vlasy. Kromě těchto, které jsou celkem běžné, je zde i nástavec na polétavé jemné vlasy, které by se tak měly skrýt pod ty delší. Nástavce jsou navíc magnetické, takže vám odpadne případné šroubování.

Fén je designově opravdu skvěle propracován a díky jeho dlouhému kabelu a nízké hmotnosti, se vám bude ovládat opravdu snadno. Při fénování si můžete vybrat mezi čtyřmi teplotními stupni: 28, 60, 80 a 100 stupňů Celsia. Dyson Supersonic má také výkonný motor, který se dokáže roztočit až na 110 000 otáček za minutu a během jedné sekundy projde fénem 13 litrů vzduchu. Ani u tohoto výrobku se nemusíte bát poškození vlasů, čidlo monitoruje teplotu 40× za sekundu a zabrání tak jejich poškození.

Philips Lumea Series 9000


U přístrojů výhradně pro ženy ještě zůstaneme, jelikož laserovou epilaci využívají převážně ony. Tento styl epilace byl ještě donedávna možný pouze v salónech, to je ale již minulostí. Philips Lumea disponuje celkem čtyři nástavci, které si volíte podle depilované oblasti od největší po nejmenší.

Philips Lumea využívá k depilaci technologii IPL (intenzivní pulzní světlo), která využívá jemné záblesky pro zastavení růstu chloupků. Světlo pronikající ke kořínku chloupku uvede folikul do fáze klidu a stimuluje vypadnutí chloupku. Epilátor je vybaven chytrou technologií SenseIQ a senzorem SmartSkin Lumea, čímž rozpozná zón pleti a podle toho doporučí nejlepší nastavení intenzity ošetření. Cenově se IPL epilátor pohybuje okolo 14 tisíc korun, ale výrobce slibuje až 450 000 záblesků, což znamená, že vám vydrží opravdu dlouho.

Philips OneBlade 360


Nezapomněli jsme ani na muže. Ať už si pěstujete plnovous, máte několikadenní strniště, nebo jste vždy hladce oholen, holicí strojek Philips OneBlade 360 vám bude každodenním pomocníkem. Jednoduše můžete měnit břity, neklouže ani pokud máte mokré ruce a po použití jej můžete krátce opláchnout – je vodotěsný dle IPX7.

Na jedno nabití bude fungovat 60 minut, což je dostatečná doba k oholení i případnému tvarování plnovousu i kníru. Díky natáčení oboustranného břitu se však bude dobře holit i ohryzek, oblast krku a brady. Břity bude potřeba dokupovat, ale Philips uvádí, že samotný břit má životnost 4 měsíce. Hlídat výměnu ale nemusíte. Ukazatel šipky vás na opotřebení břitu sám upozorní. A pokud chcete ještě o trochu více, můžete si stáhnout aplikaci Daily Care, kde najdete tipy, jak si holit tvář a případně i jiné části těla.

Concept Multifunctional Skin Scubber PO2050


Jako poslední se dnes představíme ultrazvukovou špachtli. I tento výrobek byl dříve doménou kosmetických salónů, ale nyní si můžete pleť tímto způsobem ošetřit i doma. Na výběr máte ze tří programů: čištění pleti, zapracování pleťových přípravků a omlazení. Každý režim je nastaven na pět minut, poté dojde k automatickému vypnutí.

Se špachtlí se naučíte pracovat rychle, vše ovládáte jedním tlačítkem a výsledek vidíte po prvním použití, kdy vás přístroj zbaví odumřelých kožních buněk a postupně vyčistí póry. Díky modrému světlu navíc zabraňuje množení bakterií na obličeji. Ultrazvukovou špachtli od Concept pořídíte přibližně za 2 500 Kč.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze