Vyšetřování brutálních vražd, loupež v letadle a seriál podle bestselleru

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Vyšetřování brutálních vražd, loupež v letadle a seriál podle bestselleru
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí nový polský seriál odehrávající se v Tatrách
  • V pátek také uvede akční komedii s Kevinem Hartem
  • HBO Max zařadil do své nabídky film Mayday

Je tu začátek dalšího týdne v novém roce a s ním přicházejí i další novinky na streamovacích platformách. Netflix tento týden uvede hned několik seriálů a filmů, které vás nejspíše nalákají strávit večer u televize. HBO Max zůstává u vydávání starších snímků, které jsou dnes již filmovou klasikou, ale nabízí i novinku z roku 2023. Na co se tedy tento týden podívat?

Forst

Nový polský seriál, který můžete sledovat od čtvrtka na Netflixu. Detektiv Wiktor Forst je kvůli svému přístupu k práci postaven dočasně mimo službu, ale společně s novinářkou Olgou Szrebskou se pustí do vyšetřování vražd v polských Tatrách. Oběti jsou před smrtí škrceny či svazovány a ponurost do celého příběhu dodává i zimní počasí. Vyšetřování nabere ještě víc na obrátkách poté, co detektiv Forst objeví uzavřenou komunitu, která skrývá tajemství.

Mayday

Snímek z roku 2023 můžete nyní vidět na HBO Max. Je Nový rok a pilot Brodie Torrance pilotuje letadlo, kde je jen pár cestujících. Na poslední chvíli však přistoupí vězeň, kterého zrovna zatkli na Bali. Během letu se však letadlo dostane do bouře a při zásahu blesku vypadnou veškeré navigační systémy i spojení s letištní kontrolou, a tak nezbývá nic jiného než naslepo přistát. Pilotovi se podaří přistát na filipínském ostrově, kde je ale začnou pronásledovat povstalci. A nezbyde tak nic jiného než s odsouzeným vrahem spojit síly.

V letu/Netflix

V letu

Od pátku se můžete na Netflixu podívat na akční komedii s Kevinem Hartem v hlavní roli. Ten si zahrál zloděje, který dostane nabídku, jenž se neodmítá. Pokud totiž neuspějí, půjde on i jeho parta do vězení. Za úkol dostanou ukrást během letu z Londýna do Curychu zlato v hodnotě půl miliardy dolarů. A ve 12 kilometrech nad zemí to nebude ani pro tuhle partu jednoduchý úkol. Film režíroval F. Gary Gray, který dříve režíroval Rychle a Zběsile 8.

Kluk spolkne vesmír

Ve čtvrtek 11. ledna Netflix uvede film natočený podle stejnojmenné knižní předlohy od Trenta Daltona, která se stala bestsellerem. Příběh odehrávající se v 80. letech minulého století ukazuje život Eliho Bella, který to nemá zrovna jednoduché – jeho otec je pryč, matku závislou na drogách má ve vězení, jeho bratr je němý, jeho otčím je dealerem heroinu a chůva je známý zločinec. I přes tohle ponuré prostředí se snaží, aby z něj vyrostl dobrý člověk. Život mu ale stále hází klacky pod nohy a navíc se bude muset vloupat na Štědrý den do věznice, aby zachránil mámu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze