Akční film o MMA zápasníkovi a seznamovací reality show pro lidi s autismem

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Akční film o MMA zápasníkovi a seznamovací reality show pro lidi s autismem
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí film 60 minut a Z popela
  • Na HBO Max můžete zhlédnout první díl nové série Temný případ
  • A můžete se podívat i na reality show, kde hledají lásku lidé s poruchou autistického spektra

Je tu pátek a sním přicházejí i tipy na filmy, seriály a dokumenty, které streamovací platformy nachystaly. Tento týden HBO Max odstartoval novou sérii Temného případu a Netflix má v nabídce nové filmy, seriály, ale i reality show, která se stala velmi oblíbenou. Na co se tedy o víkendu podívat?

Kübra

Nový turecký seriál uvedl Netflix, který odkrývá život Gökhana, který se snaží po návratu z armády žít obyčejný život a se svojí přítelkyní plánuje svatbu. Jednoho dne mu ale začnou chodit na mobil zprávy z aplikace, kde se odeslaný zobrazuje jako Kübra. Gökhan tyto zprávy nejdříve ignoruje, jelikož si myslí, že si z něj někdo dělá legraci, jenže následně zjistí, že zprávy předpovídají, co se stane. Postupně tak zjistí, že mu zprávy zasílá sám bůh. Ten jej varuje před špatnými událostmi, které je možné zvrátit, jenže problém je, že mu nikdo nevěří, že by mohl vidět do budoucnosti.

60 minut

Octavio Bergmann je profesionálním zápasníkem MMA, který se připravuje na důležitý zápas. Jenže v ten samý den má narozeniny i jeho dcera Leonie. Zápas byl několikrát posunut a on tak nestíhá oslavu, na kterou slíbil, že dojde. Když už má dojít k samotnému zápasu, zavolá mu bývalá přítelkyně, že pokud do 60 minut na oslavu nedorazí, zažádá o výhradní péči. Octavio se tak musí během hodiny dostat na druhou stranu Berlína. Může se zdát, že to nemůže být zase tak těžké. Jenže na jeho zápas si vsadili mocní lidé nemalé peníze a zápas byl prodaný. Bude tak muset nejdříve utéci před nimi. Německý snímek můžete zhlédnout na Netflixu.

60 minut

Z popela

Film ke zhlédnutí na Netflixu inspirovaný skutečnými události se odehrává v dívčí škole v Saúdské Arábii, kde jsou studentky vedeny k naprosté poslušnosti. Do školy chodí zahalené a teprve až za branami se mohou odhalit. Ve škole se i přes přísná pravidla bují šikana mezi dobrými a špatnými studentkami. Během vyučování však dojde k požáru a z uzavřené školy se tak stává uzamčená pec. O život přišlo 15 dívek, a to i kvůli přeplněné škole, která byla špatně vybavena bezpečnostními přístroji. Po požáru se však začne vyšetřovat, zda byl požár pouhou nehodou, nebo byl založený úmyslně.

Temný případ: Noční krajina

HBO Max každé pondělí uvede premiérový díl čtvrté řady Temného případu. Tentokrát se v hlavních rolích představila Jodie Foster a Kali Reis. Obě hrají drsné policistky, které si jdou tvrdě za svým. Jednoho dne zmizí osm mužů, kteří obsluhovali výzkumnou stanici Tsalal a vše nasvědčuje tomu, že zmizení souvisí s dávnou nevyřešenou vraždou.

Láska na spektru: 2. série

Pokud tento pořad znáte, pak si nyní můžete na Netflixu pustit druhou sérii o tom, jak lidé s poruchou autistického spektra hledají lásku. Zúčastnění vypráví, jakou lásku hledají, ale zároveň popisují překážky, které musí překonávat. Autismus jim ztěžuje seznamovat se s lidmi, a právě proto je tu reality show, která pomůže účastníkům získat větší sebevědomí a najít lásku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze