Amazon testuje „stručný režim“ pro Alexu. Ten nahradí slovní odpovědi pípáním

Amazon testuje „stručný režim“ pro Alexu. Ten nahradí slovní odpovědi pípáním
  • Po jeho zapnutí vám Alexa na potvrzení pokynu zapípá namísto toho, aby řekla „Okay“
  • V budoucnu by se ovšem mohla podobná funkce rozšířit a zjednodušit tak komunikaci s asistentkou

Pokud vlastníte chytrý reproduktor s asistentem a vadí vám jeho občasná ukecanost, má pro vás možná Amazon řešení. Výrobci stále experimentují se způsoby, jakými chtějí lidé komunikovat s virtuálními asistenty, a jednou z možností by mohl být třeba nový „brief mode“ (česky „stručný režim“) pro zařízení s Alexou. Zapnutím této funkce v podstatě nahradíte verbální odpovědi asistentky prostým pípáním.

Alexa - stručný režim

Prozatím využívá Alexa pípání pouze k potvrzování úspěšného přijmutí pokynu namísto slova „Okay“, ale je snadné si představit možné rozšíření této funkce v budoucnu. Kupříkladu by mohlo jít nastavit Alexu, aby odpovídala pípáním třeba pouze ráno či večer a nerušila tak svými projevy, byť mnoho lidí by mohlo naopak ranní pípání spíše naštvat.

Zároveň by se mohla přidat i možnost zkrátit odpovědi Alexy na nejčastěji kladené dotazy. Přeci jen není nutné, aby Alexa odpovídala na dotaz o stavu budíku vždy celou větou ve stylu „V současnosti máte nastaven pouze jeden budík na 7:30 ráno.“ Zkrátka by toho mohl Amazon ještě spoustu vylepšit, ale rozhodně rádi vidíme, že se snaží přicházet stála s novými možnostmi a funkcemi, které mohou změnit a zpříjemnit komunikaci s virtuálními asistenty.

Zdroj: aftvnews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze