Australan se svým psem přežili dva měsíce na otevřeném moři

Australan se svým psem přežili dva měsíce na otevřeném moři
Fotografie: unsplash.com
  • 51letý Tim Shaddock a jeho fenka Bella čekali na záchranu dva měsíce
  • Přežili jen díky konzumaci syrových ryb a pití dešťové vody
  • Všiml si jich vrtulník doprovázející loď s tuňáky

Australský námořník a jeho pes byli zachráněni poté, co byli několik týdnů unášeni na širém moři v pozoruhodném příběhu o přežití, který byl přirovnán k filmu Toma Hankse Trosečník, uvádí independept.co.uk. Tim Shaddock, 51letý obyvatel Sydney, a jeho fenka Bella přežili na moři díky tomu, že jedli syrové ryby a pili dešťovou vodu. Lékař, který námořníka ošetřoval, uvedl, že má životní funkce v normě, a jeho pes je podle něj v pořádku a vede si velmi dobře. Tim Shaddock a Bella byli zachráněni u pobřeží Mexika poté, co strávili neuvěřitelné dva měsíce ztraceni na moři.


Po několika týdnech plavby z mexického La Pazu do Francouzské Polynésie byla jejich loď vážně poškozena při bouřce, což vedlo k tomu, že museli trávit dlouhé dny čekáním na záchranu. Přežili pouze díky konzumaci syrových ryb a pití dešťové vody. Trosečníky objevil vrtulník, který doprovázel loď s tuňáky. Oba dva jsou podle zdravotníků v pořádku, Australan je pouze znatelně hubenější a zarostlejší než před začátkem plavby.

„Na moři jsem si prošel velmi těžkým utrpením. Potřebuji jen odpočinek a dobré jídlo, protože jsem byl na moři dlouho sám. Jinak jsem ve velmi dobrém zdravotním stavu,“ uvedl Tim Shaddock pro 9news.com.au.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze