Avatar: The Way of Water je třetím nejvýdělečnějším snímkem v historii

Avatar: The Way of Water je třetím nejvýdělečnějším snímkem v historii
Fotografie: 20th Century Fox
  • Avatar: The Way of Water sesadil z třetího místa Titanic
  • Na prvním a druhém místě jsou snímky Avatar a Avangers: Endgame

Snímek režiséra Jamese Camerona Avatar: The Way of Water se stal třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob. Ze třetího místa sesadil jiný Cameronův snímek, a to Titanic z roku 1997. Avatar: The Way of Water celosvětově doposud vydělal 2,243 miliardy dolarů (49,95 miliard korun). Na druhém místě je Avangers: Endgame, který vydělal 2,7 miliardy dolarů (přes 60 miliard korun) a na první místě je neporazitelný Avatar, který po celém světě vydělal 2,92 miliard dolarů (zhruba 65 miliard korun). Titanic, který se nyní umístil na čtvrtém místě, vydělal 2,242 miliard dolarů (49,93 miliard korun).


Titanic si třetí místo neudržel ani po opětovném uvedení v kinech minulý týden u příležitosti oslav 25. výročí od premiéry. Opětovné uvedení spíše jen oddálilo nevyhnutelné. James Cameron nyní drží ohromující rekord v počtu nejvýdělečnějších snímků, když režíroval tři ze čtyř nejvýdělečnějších filmů v historii. Podle collider.com drží Avatar: The Way of Water prvenství také v domácích pokladnách ve Francii, Německu, Rakousku, České republice, Maďarsku, Lotyšsku, Libanonu, Portugalsku, Slovensku a v mnoha dalších zemích.

V hlavních rolích se představily známé tváře, ale i nováčci, například Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet a Cliff Curtis. Děj filmu se z pralesa přesune do podmořského světa Pandory, kam se musí Jake Sully se svou rodinou ukrýt před lidmi, kteří se po deseti letech vrátili na planetu Pandora pomstít se Jakeovi.

Společně s The Way of Water natočil James Cameron i Avatar 3, který měl v plánu vydat bez ohledu na úspěch druhého dílu. Natočené už jsou také části čtvrtého dílu. V Avataru 3 poznáme odlišnou kulturu. Fanoušci se poprvé setkají s Ash People neboli Na'vi ohně. Zatímco první dva filmy se soustředily na konflikty mezi kmeny Na'vi a lidmi, vypadá to, že ve třetím filmu se Na'vi poprvé postaví proti Na'vi. Možná se ohnivý kmen obrátí právě proti Jakeu Sullymu kvůli zkáze, kterou jeho přítomnost na Pandoře dosud způsobila. V Avataru 5 by měl kmen Na'vi přiletět na planetu Zemi. Avatar 3 by měl přijít do kin 20. prosince 2024.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze