Avatar 3 představí ohnivé Na'vi a temnou stránku Pandory

Avatar 3 představí ohnivé Na'vi a temnou stránku Pandory
Fotografie: 20th Century Fox
  • Avatar 3 by měl přijít do kin 20. prosince 2024
  • V novém díle James Cameron představí Ash People neboli Na'vi ohně
  • Ve třetím filmu se Na'vi poprvé postaví proti Na'vi

Ve snímcích Avatar a Avatar: The Way of Water představil režisér James Cameron divákům dva různé klany Na'vi. Omaticaya žijící v lese a Metkayina žijící u vody. Oba kmeny jsou mírumilovné a k násilí se uchylují pouze tehdy, když na ně někdo útočí. Podle variety.com fanoušci tohoto příběhu už ale brzy zjistí, že ne všichni Na'vi jsou dobří. James Cameron uvedl v rozhovoru pro 20minutes.fr, že se nám v dalším pokračování představí třetí klan Pandory, který nám ukáže temnou stránku Na'vi.

Režisér prozradil, že v Avataru 3 prozkoumá úplně odlišnou kulturu než tu, kterou jsme poznali doposud. Jsou jimi Ash People neboli Na'vi ohně. „Chci Na'vi ukázat z jiného úhlu, protože jsem zatím ukázal jen jejich dobré stránky. V prvních filmech jsou velmi negativní lidské příklady a velmi pozitivní příklady Na'vi. V Avatar 3 uděláme opak. Prozkoumáme také nové světy, přičemž budeme pokračovat v příběhu hlavních postav. Můžu říct, že poslední díly budou nejlepší. Ostatní byly pouze přípravou na to, jak si užít to hlavní,“ dodal Cameron.


Zatímco první dva filmy Avataru se soustředily na konflikty mezi kmeny Na'vi a lidmi, zdá se, že ve třetím filmu se Na'vi poprvé postaví proti Na'vi. Možná se ohnivý kmen obrátí proti Jakeu Sullymu kvůli zkáze, kterou jeho přítomnost na Pandoře dosud způsobila.

James Cameron již dokončil produkci filmu Avatar 3, který by měl přijít do kin 20. prosince 2024. V Avataru 5 by měl kměn Na'vi přiletět na Zemi. Producent Jon Landau toto prozradil ještě před uvedením filmu Avatar: The Way of Water do kin. „To je legrační. Nechtěl jsem nic říkat, ale zaslechl jsem, že o tom Jim už mluvil. V Avataru 5 je část příběhu, která se bude odehrávat na Zemi a my se na to moc těšíme,“ uvedl Jon Landau v rozhovoru pro gizmodo.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze