Až 81 % dětí se bojí, že jejich rodina nemá dostatek peněz

Až 81 % dětí se bojí, že jejich rodina nemá dostatek peněz
Fotografie: unsplash.com
  • Každý pátý mladiství se obává, že rodina nemá dostatek finančních prostředků
  • Rodiče sdílejí své obavy o finance s dětmi
  • Dvě pětiny dětí si myslí, že umí peníze šetřit lépe než jejich rodiče

Nový výzkum GoHenry zjistil, že čtyři z pěti (81 %) dotázaných dětí se obávají, že jejich rodina nemá dostatek peněz. Každý pátý mladiství (17 %) se bojí, že rodina nemá dostatek finančních prostředků.

Průzkumu se zúčastnily 2 tisíce dospělých a 2 tisíce mladých lidí a dětí ve věku od 6 let. Jak životní náklady rostou, vypadá to, že rodiče sdílejí své obavy s dětmi. Přibližně 82 % rodičů věří, že se jejich děti obávají o nedostatek peněz. Třináct procent rodičů dokonce uvedlo, že se jejich děti kvůli tomuto problému trápí více, než by měly. Dvě pětiny dětí si myslí, že umí šetřit peníze lépe než jejich rodiče. Čtvrtina rodičů s tímto názorem i souhlasí.


„Ačkoli může být nedostatek peněz skličujícím tématem pro děti, současná krize poskytuje dobrý základ k tomu, začít se o financích bavit s dětmi doma. Spíše než je před finančními problémy chránit, zapojte je do malých každodenních rozhodnutí. Tím myslím nákup za lepší ceny nebo kontrola účtenek po nákupu. Čím více můžete naučit své děti o financích a pomůžete jim porozumět hodnotě peněz, tím méně se pak budou bát a budou připravené na budoucnost,“ uvedla spoluzakladatelka GoHenry Louise Hillová pro independent.co.uk.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze