Chcete si vyzkoušet misi Artemis? S Minecraftem můžete

Chcete si vyzkoušet misi Artemis? S Minecraftem můžete
Fotografie: NASA
  • Hra je určená pro děti od 8 let
  • NASA tak chce oslovit budoucí generaci astronautů na mise Artemis
  • První mise je dostupná zdarma, další dvě jsou určené pro Minecraft Education

Oblíbená kostičková hra Minecraft se nyní spojila s NASA a přinesla možnost postavit si raketu i kosmickou loď Orion a zažít misi Artemis. Díky partnerství Minecraft Education a NASA se nyní děti od 8 let mohou zapojit do vesmírného letu a naučit se něco nového o astronautech či vědcích. „Stejně jako skutečný tým NASA Artemis, který pracuje na návratu lidí na Měsíc, mohou hráči v těchto nových světech Minecraftu postavit a vypustit raketu, vést svou kosmickou loď Orion a dokonce spolu se svým týmem založit lunární základnu,uvedla NASA.

Minecraft Artemis Missions vznikla pro výukovou platformu Minecraft Education. „NASA se snaží oslovit nejširší publikum a inspirovat generaci Artemis, aby je připravila na mise zítřka. Díky našemu partnerství s Microsoftem odráží tato nová hranice v Minecraftu prioritu NASA posouvat hranice průzkumu na Měsíci, Marsu a mimo něj! “ řekl administrátor NASA Bill Nelson.

Minecraft vybudoval dva zcela nové světy, které jsou založené na plánovaných misích Artemis, které mají na Měsíci vytvořit trvalou lidskou přítomnost. Děti se při stavění a vypouštění rakety naučí základy raketového inženýrství – tato mise nese ve hře název Artemis: Rocket Build. Druhá mise je pak pojmenována Artemis: Return to the Moon (Návrat na Měsíc), kde bude potřeba naprogramovat kosmickou loď Orion tak, aby úspěšně přistála na Měsíci. Poslední misí je pak Artemis: Moon Base (Měsíční základna), která je o založení lunární základny. První zmíněná mise je dostupná zdarma na Minecraft Marketplace a na Minecraft education. Druhá mise společně se třetí jsou dostupné exkluzivně pro Minecraft Education.


Hra byla vytvořena tak, aby oslovila generaci možných budoucích astronautů pro Artemis. Éra létání na Měsíc je teprve v začátcích, a tak je jasné, že někteří budoucí astronauti dnes ještě sedí v lavicích. NASA tyto budoucí astronauty označuje jako generaci Artemis.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze