Chytrá obličejová maska se pokusí vyřešit problém s chrápáním

Chytrá obličejová maska se pokusí vyřešit problém s chrápáním
Fotografie: VVFly
  • Maska přes oči detekuje chrápání
  • Pak vás pomocí vibrací přinutí změnit polohu

Chrápání obvykle představuje dobrý námět ke vtipkování, ale jen do chvíle, kdy se týká vás osobně nebo někoho, kdo s vámi spí v jedné místnosti. Bez nadsázky je to jeden z často uváděných důvodů v žádosti o rozvod a co hůř, chrápání může představovat závažný medicínský problém. Ve své podstatě jde o abnormální způsob dýchání, jehož extrémní formu představuje tzv. spánková apnoe, při níž postižený přestává na krátkou chvíli dýchat.

Babských rad, jak se chrápání zbavit, existuje celá řada. Obvykle pracují s tím, že je potřeba vyhnout se poloze na zádech. S tím pracuje i chytrá maska VVFly Smart snore Eye Mask za 65 dolarů (asi 1 800 korun s daní). Vypadá jako běžná maska na oči, kterou používáte, pokud si chcete přispat. Tato však obsahuje elektroniku, která hlídá, jestli nechrápete. Jakmile to zjistí, spustí jemné vibrace, které vás nevzbudí, ale přinutí změnit polohu tak, aby se uvolnil krk a dýchací svaly.

Autoři gadgetu tvrdí, že zařízení umí 36 různých vzorců vibrací, které vás podvědomě přinutí změnit polohu. A navíc se každý takový zásah zaznamená a pošle přes Bluetooth do připojené aplikace (pro iOS i Android).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze