Disney letos oslaví 100. výročí

Disney letos oslaví 100. výročí
Fotografie: Disney
  • Oslavy potrvají celý rok
  • Lidé se mohou těšit na úžasnou nabídku filmů od renomovaných studií Disney, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm a dalších
  • Speciální oslavy se budou konat i ve všech parcích Disney

Společnost Walt Disney Company oslaví 16. října 2023 své 100. výročí a oslavy s fanoušky a tvůrci, díky nimž může Disney rozdávat radost po celém světě, potrvají po celý rok. Společnost během Super Bowlu představila reklamní spot s názvem Disney100 (D100), který vzdává hold fanouškům a tvůrcům a zachycuje 100 let příběhů a inovací.

„V době, kdy si připomínáme naše 100. výročí, je úchvatné se ohlédnout za odkazem Walta Disneyho a jeho neúnavnou snahou o dokonalost, která dodnes pohání společnost kupředu. Jsme nesmírně vděční několika generacím lidí po celém světě za to, že jsou tak výjimečnou součástí naší historie a že během uplynulého století učinili naše příběhy a postavičky součástí svých životů. Disney100 je oslavou všech našich fanoušků a rodin, našich vypravěčů a kreativních vizionářů, jejichž talent a představivost stojí za kouzelnými okamžiky, díky nimž je společnost Disney trvalou součástí globální kultury,“ řekl Bob Iger, generální ředitel společnosti Disney.

Exkluzivní ukázka je plná ikonických scén z filmů, seriálů, divadelních představení, záběrů ze zábavních parků a fanoušků společnosti Disney a obsahuje inspirativní slova Walta Disneyho.

Lidé po celém světě se mohou těšit na úžasnou nabídku filmů od renomovaných studií Disney, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm a dalších, které budou uvedeny do konce roku. Od Malé mořské víly a Strážců Galaxie: Volume 3 v květnu až po filmy Mezi živly, Indiana Jones a nástroj osudu, Marvels a Strašidelný dům letos v létě. Na velkém plátně tak ožijí nejen dlouhodobě oblíbené postavy, ale i nové příběhy. 23. listopadu 2023 uvede Walt Disney Animation Studios v českých kinech originální animovaný hudební film Přání.


Hosté Disneyho parků si speciálních oslav D100 užívají již nyní. Na konci ledna představil Disneyland Resort novou atrakci Mickey & Minnie´s Runaway Railway a dvě nové noční podívané: World of Color – One v Disney California Adventure a Wondrous Journeys v Disneyland parku. V parcích jsou nyní časově omezené nabídky představení, jídel, nápojů a zboží spojeného s oslavou D100. Dalších překvapení se návštěvníci Disney parků dočkají v průběhu celého roku.

Na největší fanoušky společnosti Disney čekají exkluzivní akce, tajné předpremiéry a v září, jen pro členy D23: The Official Disney Fan Club, Destination D23 s tématikou D100. Společnost Disney bude slavit 100. výročí se svými fanoušky, tvůrci a zaměstnanci po celý rok. Chcete-li se dozvědět více, navštivte stránky Disney100.com a sdílejte své oblíbené vzpomínky s Disneym na sociálních sítích s #Disney100.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze