Disney+ napodobuje Netflix. Sdílení hesel už v Kanadě nebude povolené

Disney+ napodobuje Netflix. Sdílení hesel už v Kanadě nebude povolené
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Sdílení hesel může dle nových podmínek vést k omezení či zrušení účtu
  • Nové podmínky vstupují v platnost už 1. listopadu

Streamovací platformy jsou v posledních několika letech stále oblíbenější a rozhodně už nejde jen o Netflix. Vysoká obliba mezi uživateli však pro streamovací společnosti nese i stinnou stránkou. Ne každý chce platit měsíční poplatky a díky možnosti vytvářet několik profilů, případně streamovat na více zařízeních současně, dochází ke sdílení hesel v rámci širší rodiny nebo mezi přáteli. Tato praxe se však samozřejmě společnostem nezamlouvá, neboť přichází o peníze z předplatného.

Jako první s tím začal něco dělat Netflix, který přišel s omezením sdílení hesel loni a postupně rozšiřuje nová pravidla do dalších regionů. Vše spočívá v tom, že dokáže sledovat vaši IP adresu a do služby byste se měli převážně přihlašovat vždy jen ze své domácnosti. Samozřejmě výjimku tvoří cestování a sledování obsahu na cestách. Netflix službu následně doplnil i o možnost doplňkového předplatného za nižší částku, které umožňuje přidat k vašemu účtu například kamaráda. Aby byly možnosti ještě bohatší, na některých trzích již Netflix nabízí i předplatné za nižší cenu, avšak vykoupené reklamou.

K podobnému kroku co se týče sdílení hesel nyní oficiálně přistupuje i služba Disney+, jak informuje server theverge.com. Zpočátku se změna dotkne jen kanadského trhu, o čemž společnost své předplatitele informovalo prostřednictvím e-mailu. Oznámení je vcelku stručné a Disney jen dodává, že nelze sdílet heslo k účtu mimo vaši domácnost. V konkrétnějších podmínkách je uvedeno, že společnost může přístupy k vašemu účtu analyzovat a za nedodržení podmínek přistoupit k omezení, nebo dokonce zrušení účtu.

Celá situace není nijak překvapující, neboť generální ředitel Bob Iger před zhruba měsícem uvedl, že dochází k aktivnímu zkoumání, jak řešit sdílení účtu mezi uživateli. Dodal totiž, že značný podíl uživatelů tento způsob praktikuje a společnost má technické možnosti sledovat, odkud se uživatelé přihlašují.

Je nasnadě, že Disney+ na kanadském trhu testuje, jak zafungují nové podmínky a zda například přinesou příliv nových uživatelů, jako v případě Netflixu. Pokud se postup osvědčí, je pravděpodobné, že se jej postupně dočkáme i na dalších trzích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze