Drsný krimi seriál z podsvětí a hororové sci-fi o mimozemských parazitech

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Drsný krimi seriál z podsvětí a hororové sci-fi o mimozemských parazitech
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí německý seriál Křiváci a korejské sci-fi Parasyte: The Gray
  • Vyzkoušet můžete také dokumentární film o začátcích internetové stránky 4chan
  • A na HBO Max se můžete podívat na první díl o kultu Synanon

Je tu pátek, a i tentokrát vám přinášíme ty nejnovější tipy, které si můžete pustit na streamovacích platformách. HBO Max nabízí nový dokumentární seriál o Chuckovi Dederichovi, který si zřídil zařízení pro drogově závislé. Netflix pak nabízí německý seriál, který vás vezme do války s jednotlivými gangy a také korejský sci-fi seriál nebo dokumentární film o tom, jaké negativní dopady mají sociální sítě.

Křiváci

Pokud máte rádi příběhy z podsvětí, tenhle seriál si určitě užijete. Zlodějský gang ukradne v muzeu minci obrovské hodnoty. Jenže tu chtějí i jiné gangy, a tak si na pomoc vezmou už vysloužilého zloděje Charlyho, který žije poklidným životem s manželkou a synem. Ten nakonec nemá na výběr a loupeže se zúčastní. Celá akce se ale zvrtne a lidé postupně přicházejí o život a gangy si tak začnou vyřizovat účty. Charly před nimi musí utéct, a navíc zachránit svoji rodinu v Marseille.

Antisociální síť: Memy a neklid

Pokud jste vyrůstali v době, kdy internet teprve začínal, pak si asi pamatujete, jak omezený přístup internet měl, ale zároveň jak to bylo pro vás neuvěřitelné. V dokumentárním filmu na Netflixu budou mluvit odborníci i obyčejní lidé, kteří při začátcích internetové stránky 4chan seděli u počítače celé dny. Právě stránka 4chan je zodpovědná za to, že vznikly memy a následně i trolling. Jenže internetové prostředí se přehouplo do reálného světa. Jaká je tedy historie této stránky?

Dávka kultu Synanon: Stal se z léku kult?

Dávka kultu Synanon: Stal se z léku kult?

Nový dokument z produkce HBO postupně odhalí Charlese Dedericha, který zřídil protialkoholní a protidrogový program Synanon, který proměnil v kult. Postupně se vám tak ukážou příběhy lidí, kteří byli závislí převážně na heroinu a zúčastnili se programu Synanon, který ale nakonec skončil obviněním Dedericha z pokusu o vraždu. Dostupný je nyní první díl.

Parasyte: The Gray

Korejský šestidílný seriál podle komiksu přichází právě dnes na Netflix. Nečekejte žádný pomalý rozjezd, seriál má spád hned od začátku. Čong Su-in je večer po práci napadena a pobodána. Probudí se ale v nemocnici bez jakýchkoliv vážných zranění. Později zjišťuje, že má v sobě mimozemského parazita, který se jej snaží ovládat. Na rozdíl od ostatních lidí se to ale v tomto případě nepodaří. Mimozemští paraziti ale mezitím dále pronikají do lidí a zcela je ovládají. Je tak potřeba mezi ně proniknout a zachránit lidstvo.

Nevysvětlené jevy

Osmidílný seriál na Netlixu ukazuje příběhy několika lidí, kteří tvrdí, že je uneslo UFO, bydleli v domě, kde straší nebo popisují místa, kde pravidelně umírají lidé. Můžete tak slyšet výpověď muže, který tvrdí, že jej mimozemšťani odnesli do kosmické lodě a dělali na něm pokusy. Další díl se pak můžete podívat na dům, kde jsou na fotografiích vidět podivné osoby a věci se v domě posunují bez lidského přičinění.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze