Nejočekávanější seriál roku a drsný dokument o táboře pro mladistvé

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Nejočekávanější seriál roku a drsný dokument o táboře pro mladistvé
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix uvedl dokument o terapeutickém táboře pro mladistvé, kde se odehrávaly nepochopitelné věci
  • Můžete se také podívat na seriál Berlín, jež je spin-offem Papírového domu
  • A HBO Max nabízí dokument o soudu mezi Gwyneth Paltrow a Terry Sandersonem

Je tu konec roku a čeká nás rušný víkend. Pokud si ale chcete odpočinout a jen se podívat na nějaký dobrý seriál či film, pak pro vás máme několik tipů. Co vás zaujme nejvíc?

Tábor nebo očistec: Noční můra mladistvých

V 80. letech v USA vznikla obava, že mladiství se vymykají kontrole a je potřeba něco udělat. V té době se objevil bývalý důstojník Steve Cartisano, který založil nadaci Challenger a začal pořádat tábory, které měly napravit neposlušné děti, jenž odmlouvaly, braly drogy, nebo kradly. Za myšlenkou páchání dobra se ale děl úplný opak a tento dokument vám na Netflixu ukáže skutečnou pravdu.

V noci přišli do domu, kde dítě spalo muži, unesli ho a odvezli do tábora, kde bylo zařazeno do 63denního programu. Úkol byl jediný – děti budou tak zaměstnané a vyčerpané, že budou opět hodné. Na povrch ovšem vyšlo to, že děti pobývaly v nelidských podmínkách a rodiče nakonec mohli být rádi, pokud se jim dítě vrátilo živé. Mezi úkoly totiž například patřila velmi dlouhá túra, během níž si děti vezly vlastní zásoby a pokud udělaly cokoliv, co se vedoucím nelíbilo, dostávaly navíc kameny do batohu. Děti byly také svazovány a bity. Než o terapeutický tábor tak šlo spíše o boj o přežití.

Tábor nebo očistec: Noční můra mladistvých

Berlín

Máte rádi Papírový dům? Pak jste nejspíše čekali na tento spin-off seriál. Osm dílů nového seriálu můžete na Netflixu zhlédnout od dnešního dne. Odehrává se v době, kdy Berlín (Andrés de Fonollosa) ještě nebyl nemocný a zavřený v královské tiskárně cenin. Jeho tým tvoří Keila, Roi, Damian, Bruce a Cameron. Každý umí něco a dohromady tvoří tým, který se pokusí ukradnout šperky, které budou v jeden den vystaveny v aukční síni v Paříži. Na ukradnutí tak má gang pouze jeden večer, odměnou však bude 44 milionů euro.

Gwyneth vs. Terry: Střet na sjezdovce

HBO Max zveřejnil nový dokument o Gwyneth Paltrow, která se v roce 2016 střetla na sjezdovce s Terry Sandersonem. Z této srážky ovšem vznikl ostrý soudní spor, kdy Sanders tvrdí, že do něj narazila tak, že má trvalé poškození mozku a požaduje více jak 300 000 dolarů jako vyrovnání. Paltrow však tvrdí naprostý opak, tedy že Sanderson narazil do ní a podává tak protižalobu, kde žádá symbolický 1 dolar, aby ukázala, že ji nejde o finance, ale o spravedlnost. Jak celý soud probíhal a jaký byl výsledek se dozvíte v tomto 56minutovém dokumentu.

Upír v rodině

Pokud se chcete podívat raději na komedii, Netflix vám nabízí brazilský film Upír v rodině. Hlavní postavou je Fernandinho, který se jako bývalý fotbalista věnuje už pouze komentování videí na internetu a své rodině. U nich doma však jednou večer zaklepe švagr Gregorio, kterého Fernandinho nemá evidentně rád. Gregorio není ale ten, za koho se vydává, ale upír, před kterým bude potřeba lidstvo zachránit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze