Dvojice elektrických koloběžek od Xiaomi zaujme dojezdem i příznivou cenou

21
Dvojice elektrických koloběžek od Xiaomi zaujme dojezdem i příznivou cenou
Fotografie: mi.com
  • Oba jsou vybaveny barevným LED displejem
  • Výkonnější Mi Scooter Pro 2 se chlubí 12,8Ah baterií

Německý server winfuture.de informuje o dvojici nových elektrických skútrů od Xiaomi. Konkrétně se má jednat o Xiaomi Mi Scooter 1S za 499 eur (cca 13,5 tisíce korun) a Xiaomi Mi Scooter Pro 2. Hlavním rozdílem mezi nimi má být kapacita baterie, tedy i odlišný dojezd.

Xiaomi Mi Scooter 1S

Novinka nabídne elektromotor o maximálním výkonu 600 W, jenž čerpá energii z 7,65Ah baterie. Maximální rychlost je omezena na 20 km/h a skútr by měl zvládnout až 14% stoupání. Velmi užitečným prvkem je rovněž barevný LED displej, na kterém uživatel uvidí informace o aktuální rychlosti či kapacitě baterie. Hmotnost skútru pak činí 12,5 kg.

Xiaomi Mi Scooter Pro 2

Oproti výše uvedené novince nabídne Xiaomi Mi Scooter Pro 2 silnější baterii o kapacitě 12,8 Ah s dojezdem až 45 km. Maximální úhel stoupání má tentokrát činit až 20 %. Hmotnost se zastavila na 14,2 kg a zájemci musí počítat také s mírně vyšší cenou, která je stanovena na 600 eur (přibližně 16,5 tisíce korun).

Diskuze ke článku
Vasko
Bohužel, tyto koloběžky nemají odpružená kola.
Jedete natvrdo a docela to drnčí což je škoda.
bronas
Když mluvíte o skútru neukazujte koloběžku.
Kovis
Jsem zvědavý kdy se začnou prodávat.Ta omezená rychlost na 20km/h je u té první varianty?
Pavel
Na řiditkách jsou dvė páčky.Leva ke zadní brzda a pravá ?? Dle fotografií vypadá, že kola dostala desetipalcové pneu - nebo se mo to zdá?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze