Filmy z produkce HBO

To nejlepší z HBO Max
Filmy z produkce HBO
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme vybírali filmy hlavně pro dámy
  • Dnes se podíváme na snímky z produkce HBO

Několik týdnů už procházíme nejrůznější filmy, které má HBO Max v nabídce. Zatím jsme se ale nepodívali na snímky přímo produkované stanicí HBO.

Čarodějnice (The Witches)

Dobrodružné fantasy Čarodějnice režíroval Robert Zemeckis, který se podílel i na psaní scénáře. Snímek vznikl na motivy stejnojmenné knihy autora Roalda Dahla. V hlavních rolích jsou Anne Hathaway, Stanley Tucci, Octavia Spencer a další. O natočení filmu se začalo jednat už v roce 2008. Natáčení ale nakonec začalo až o 11 let později. Na HBO Max byl film uveden 22. října 2020.

Osmiletý chlapec Charlie (Jahzir Bruno) přišel o své rodiče na Vánoce při autonehodě. Začala se o něj starat jeho babička Agatha (Octavia Spencer). Charlie je ze začátku velmi smutný. Agatha se ho snaží rozveselit všemi možnými způsoby. Nakonec mu koupí myšku Daisy, díky které se mu nálada postupně zlepšuje. Jednoho dne jdou do obchodu a on se tam potká s paní, která mu nabízí bonbon. On si ho nevezme a doma o tom zážitku vypráví babičce. Ta mu prozradí, že to byla čarodějnice. Ty ale nemají rády děti. Rozhodne se s chlapcem odjet do hotelu, kde pracoval její bratranec.

Agatha učí Charlieho rozeznat čarodějnice od obyčejných žen. Shodou okolností do hotelu přijíždí skupina čarodějnic společně s Nejvyšší čarodějnicí (Anne Hathaway). Ta svolala všechny čarodějnice, protože chce podniknout svůj plán. Chce proměnit všechny děti v myši. Jako názornou ukázku použila chlapce jménem Bruno (Codie-Lei Eastick). Charlie s Daisy to celé vidí a chtějí Bruna zachránit. Tím ale prozradí sebe a čarodějnice promění v myš i Charlieho.

Charlie se rozhodne najít babičku a všechno jí říct. Navíc se dozví, že Daisy není obyčejná myš, ale je také proměněná. Agatha si poté uvědomí, že Nejvyšší čarodějnici zná z dětství. Podaří se ale děti proměnit zpět? A co se stane s čarodějnicemi?

Zajímavosti

  • V originálním znění je vypravěčem známý komik a herec Chris Rock, který se objeví ve filmu pouze na černobílé fotografii, kde je se svým otcem.
  • Anne Hathaway byla během natáčení těhotná.
  • Jedná se o druhý společný film Anne Hathaway a Stanleyho Tucciho. Tím prvním byl snímek Ďábel nosí Pradu z roku 2006.

Milá, občas strašidelná pohádka pro celou rodinu. Zástup upravených čarodějnic v padnoucích kostýmcích se najednou promění v odporné čarodějnice. Sledovat Anne Hathaway, jak si vytáhne z mozku červa a sní ho, to bylo opravdu nechutné. Naopak myšky byly velmi roztomilé.

Lockdown (Locked Down)

Romantické krimi Lockdown natočil režisér Doug Liman. Scénář napsal Steven Knight. V hlavních rolích hrají Anne Hathway a Chiwetel Ejiofor. Jak už název napovídá, snímek byl natočený v době pandemie koronaviru a také příběh se v tom čase odehrává. Lockdown byl uveden na HBO Max 14. ledna 2021.

Linda (Anne Hathaway) a Paxton (Chiwetel Ejiofor) prochází rozchodem zrovna v době, kdy začne tvrdý lockdown. Paxton je navíc dočasně propuštěn z práce. Jinou práci si najít nemůže, protože má záznam. Ani Linda to nemá v práci jednoduché. Byla nucena vyhodit své kolegy. Snaží se společně o klidné bydlení. Po nějaké době se jim naskytne příležitost ukrást drahé šperky. Mimo jiné i diamant za 3 miliony liber. Plán se zdá být velmi snadný. Navíc chtějí hned po loupeži odcestovat. Plány jim ale nečekaně překazí koronvirus.

Zajímavosti

  • Tvůrci filmu spolu už pracovali například na snímcích Jumper a Pan a paní Smithovi.
  • Snímek byl natočen za 18 dnů.

Na začátku filmu si budete připadat, jako byste se vrátili o dva roky zpět. Přesně ta atmosféra, jaká je ve snímku, byla i v našich reálných životech. A z toho nyní trochu mrazí. Pro další generaci bude tento příběh jedním z těch, který jim ukáže, v jaké době jsme žili. Přiznám se ale, že druhá polovina filmu už mě tolik nenadchla.

Následky (The Fallout)

Drama Následky napsala a režírovala Megan Park. Jedná se o její první celovečerní snímek. V hlavních rolích se představili Jenna Ortega, Maddie Ziegler, Julie Bowenová, John Ortiz, Niles Fitch, Shailene Woodley a další. Snímek má velmi dobré hodnocení od diváků i kritiků. Na HBO Max je ke zhlédnutí od 27. ledna 2022.

Středoškolačka Vada (Jenna Ortega) odejde během vyučování zavolat mladší sestře (Lumi Pollack) a následně na toaletu. Tento krok jí možná zachránil život. Během toho, co je na záchodě, uslyší ve škole střelbu. Společně se spolužačkou Miou (Maddie Ziegler) a spolužákem Quintonem (Niles Fitch) jsou schovaní a čekají až střelba ustane. Poté jsou všichni v šoku. S Miou se do tohoto dne nebavila, ale pak se díky společnému zážitku sblíží a začnou spolu trávit čas. Začne chodit na terapie.

Její trauma ale stále přetrvává. Aby mohla jít do školy beze strachu, rozhodne se vzít si extázi. Začne se měnit i její vztah s rodinou a přáteli. Nepomůže jí ani odmítnutí od Quintona, kterého se pokusila políbit. Na konci filmu se dozvídá o další střelbě ve škole, a to v ní vyvolá už známý pocit paniky.

Zajímavosti

  • Za poslední dva roky došlo v Americe ke 42 podobným útokům na školách.
  • Snímek získal několik ocenění na hudebním a filmovém festivalu South by Southwest.

Velmi silný příběh, který sice není natočený podle skutečné události, ale existuje mnoho takových případů. K incidentu dojde jen pár minut po začátku filmu. Není to příjemný pocit a ten se vás poté drží ještě dlouho. I když se u tohoto příběhu moc nepobavíte a spíš vám bude běhat mráz po zádech, opravdu doporučuji.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze