Snažíte se zhubnout? Kouzelné zrcadlo vaši proměnu zachytí s nevídanou přesností

Snažíte se zhubnout? Kouzelné zrcadlo vaši proměnu zachytí s nevídanou přesností
  • Zrcadlo s 3D skenerem měří uživatele na devíti různých místech
  • Zájemci si mohou zrcadlo s váhou předobjednat za cenu 37 tisíc korun
  • Doprovodná aplikace umožňuje sledovat historická data v přehledných grafech

Společnost Naked Labs představila první zrcadlo na světě se schopností 3D skenování těla. Zrcadlo by však nemohlo správně fungovat, pokud by součástí nebyla rovněž speciální váha, která obsahuje senzory a výpočetní jednotku. Pro dokonalý 3D sken uživatele se váha otáčí a mezitím senzory umístěné na zrcadle pečlivě skenují tělo pomocí senzoru 3D Intel RealSense Depth, který jsme mohli spatřit již u invalidního vozíku ovládaného úsměvem.

Jeden 3D sken zabere přibližně 4 GB dat. Ta jsou následně odesílána skrze Wi-Fi nebo Bluetooth do cloudu. Zařízení je osazeno procesorem od Intelu, 4 GB DDR4 pamětí RAM a 64GB SSD úložištěm. Namísto běžného výpočtu procenta tělesného tuku zrcadlo od Naked Labs využívá speciálního algoritmu, který sken těla porovná s databází somatotypů. O zbytek se postará duální emisní rentgenová absorpciometrie (takzvaná DEXA).

Díky chytré aplikaci mají uživatelé přístup k historickým údajům vyobrazeným v přehledných grafech nebo podrobnému sledování vývoje až na devíti různých oblastech lidského těla – ramenech, hrudi, rukách, pasu, břiše, bocích, vrchní a střední části stehen a lýtek. Pokud vás téměř kouzelné zrcadlo zaujalo, můžete si jej předobjednat za 1 395 amerických dolarů (přibližně 37 tisíc korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze