Král dostupného nábytku IKEA si plácl s Xiaomi. Zaměří se na chytré domácnosti

Král dostupného nábytku IKEA si plácl s Xiaomi. Zaměří se na chytré domácnosti
  • IKEA se chce zaměřit na zajištění kompatibility s Xiaomi IoT platformou
  • Osm z deseti největších IKEA obchodů na světě se nachází právě v Číně
  • Chytré příslušenství IKEA lze ovládat skrze asistenty Amazon Alexa, Google Asistent a Siri

Nábytkový gigant IKEA se již delší dobu zaměřuje na chytrou domácnost. Možná jste během poslední víkendové návštěvy jedné z oáz cenově dostupného nábytku zahlédli chytré osvětlení TRÅDFRI, které můžete na dálku ovládat přes smartphone nebo tablet. Nyní podle IKEA přišel čas na rozšíření působnosti jejich chytrých zařízení, a proto se spojil s jedním z nejsilnějších partnerů na trhu. Společnost Xiaomi má totiž více než bohaté zkušenosti s výrobou zařízení spadajících do kategorie chytrá domácnost.

IKEA TRÅDFRI
Sada chytrého osvětlení TRÅDFRI

Jejich spolupráce má za cíl dostat chytré osvětlení IKEA na čínský trh, na kterém si výrobce nábytku už nyní vede velmi dobře. Osm z deseti největších IKEA obchodů na světě se nachází právě v Číně. V dnešní době si navíc běžní čínští zákazníci ze střední třídy dopřávají luxusu čtyřikrát většího obytného prostoru než před 40 lety, takže zde výrobci nábytku pšenka rozhodně kvete.

Uvědomujeme si, že spousta lidí vnímá chytrou domácnost jako něco drahého a složitého. S chytrým osvětlením IKEA chceme lidem umožnit navodit tu správnou náladu uvnitř jejich domovů, a to pomocí chytrého řešení za dostupnou cenu,“ tvrdí Björn Block, Business Leader oddělení chytrých domácností.

V budoucnu IKEA chystá pro své zákazníky i mnohé novinky. Nyní mezi nejčastěji využívané funkce patří hlasové ovládání skrze Amazon Alexu, Apple Siri nebo Google Asistenta. V současnosti je však prioritou zajištění kompatibility s Xiaomi IoT platformou.

Spolupráce napříč různými odvětvími může přinést chytré technologie do domů značně většího počtu lidí a vytváření nových (obchodních) přátelství je důležitým krokem v budování dobré uživatelské zkušenosti. Proto jsme doopravdy rádi, že můžeme spolupracovat s Xiaomi. Společně chceme přinést možnost používání chytrého osvětlení TRÅDFRI v propojení se zařízeními Xiaomi na čínský trh,“ dodává Björn Block.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze