Matrix se vrátí s pátým dílem

Matrix se vrátí s pátým dílem
Fotografie: Warner Bros.
  • Film dostane nového režiséra Lana a Lilly se budou podílet na produkci
  • Snímek ještě nemá datum premiéry, vrátit se ale mají jeho hvězdy

Film Matrix je dnes už legendárním akčním titulem se značným filozofickým přesahem, od jehož premiéry uplynulo na konci března přesně čtvrt století. I po kasovní stránce film zaznamenal úspěchy, a tak není s podivem, že se dočkal pokračování. Bezprostředně poté následovaly dva zbylé díly trilogie, ty se však nesetkaly s větším ohlasem. Po řadě animovaných odboček se v roce 2021 objevil plnohodnotný čtvrtý díl s podtitulem Resurrections, ale ani ten nedosáhl kvalit a úspěchů své předlohy.

I přesto se zdá, že stále ještě není konec. Magazín Deadline uvádí, že scénárista Marťana Drew Goddard byl pověřen napsáním a režírováním dalšího filmu Matrix, který produkuje Lana Wachowski. V současné době nemá nový film žádný název ani předpokládané datum premiéry a nebylo oznámeno, zda se vrátí hvězdy série jako Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Yahya Abdul-Mateen II nebo Jessica Henwick.

Šéf produkce Warner Bros. Motion Pictures Jesse Ehrman ve svém prohlášení uvedl, že Goddard přišel do studia s novým nápadem na budoucnost série, který by respektoval „to, co Lana a Lilly začaly před více než 25 lety, a nabídl jedinečný pohled založený na jeho vlastní lásce k sérii a postavám.

Není nadsázkou, když řeknu, že filmy Matrix změnily kinematografii i můj život,“ řekl Goddard. „Skvělé umělecké dílo Lany a Lilly mě denně inspiruje a jsem nesmírně vděčný za možnost vyprávět příběhy v jejich světě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze