Na český trh míří nové OLED televize od Sony. Cena startuje pod 60 tisíci Kč

Na český trh míří nové OLED televize od Sony. Cena startuje pod 60 tisíci Kč
Fotografie: Sony
  • Nová řada A8 disponuje 4K rozlišením a podporujou HDR na OLED panelu
  • Nabízeny budou modely s 55palcovou a 65palcovou úhlopříčkou
  • V českých obchodech se objeví do konce května

Sony na evropské trhy uvádí letošní řadu chytrých televizí A8, která směle uspokojí i náročnější diváky, a to především svými audiovizuálními možnostmi. Samotné panely až tak nepřekvapí, jde 55palcovou, respektive 65palcovou OLED obrazovku s podporou HDR. Samotnou kvalitu obrazu vylepšuje u OLED panelu prvně nasazená funkce Pixel Contrast Booster, která zvyšuje kontrast jednotlivých barevných odstínů. Ošizen není ani zvuk, kdy se Sony chlubí dvěma basovými reproduktory. Ty jsou navíc zasazeny přímo do displeje.

Sony A8

Důraz je kladen i na samotný design, kdy Sony opět nepatrně zmenšilo rámečky kolem obrazovky a navíc zapracovalo na hloubce televize. V nejužším místě je tenká 5,2 cm. Prostředí má na starost Android TV s možností instalace her a aplikací z obchodu Play. Užitečný je též vestavěný Chromecast pro snadné přenášení obsahu z vašeho telefonu na obrazovku televize. Bohužel ani v letošním roce nedošlo k navýšení interního úložiště – nadále si musíte vystačit s 16 GB.

Chytré televize Sony A8 Series se na českém trhu objeví do konce května, přičemž ceny výrobce již stanovil. Za menší 55palcovou variantu si připravte 59 999 Kč, zatímco 65palcová verze je výrazně dražší: stojí 87 979 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze