Nahlédněte do jiného světa

To nejlepší z HBO GO
Nahlédněte do jiného světa
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme do světa sci-fi a fantasy
  • Vybereme klasiky i novinky, které má HBO GO ve své nabídce

HBO GO nabízí širokou škálu seriálů různých žánrů. A nešetří ani se sci-fi a fantasy. Pojďte se podívat, jaké jsme pro vás vybrali a nahlédněte s námi do jiného světa.

Živí mrtví (The Walking Dead)

Postapokalyptické drama, které vzniklo podle stejnojmenné komiksové série. Tvůrcem seriálu je Frank Darabont, který se podílel na scénáři i režii. V Česku byl poprvé uveden na stanici Prima Cool 25. srpna 2012. V USA byla před nedávnem uvedená 11. řada. Zatím není známo, kdy se dočkáme u nás.

Od první série už sice uběhlo několik let, ale pojďme si připomenout, jak to vlastně začalo. Šerif Rick Grimes (Andrew Lincoln) skončí po přestřelce v nemocnici, kde je v kómatu. Po probuzení zjistí, že svět, jak ho zná, už neexistuje. Všude jsou jen zombie. On se ale nesmíří s tím, že jeho rodina nepřežila a vydává se je hledat.

Zajímavosti

  • Lidé nebyli jediní, kteří stárli. Maskéři od třetí série malovali zombíky tmavšími barvami, aby upozornili na jejich rozklad.
  • První epizoda byla během jednoho týdne odvysílaná ve 120 zemích světa.
  • Všichni herci, kteří hráli zombíky, museli absolvovat kurz, kde se učili, jak se hýbat a chodit jako zombie.

Seriál jsem hltala od prvního dílu. Bylo to něco jiného, nového. Seriál, který do té doby nikdo nevymyslel. První série byla napínavá, nemohla jsem odtrhnout oči od obrazovky. Upřímně ale po nějaké době seriál začal ztrácet dech, byl předvídatelný. Nepřesvědčil mě, abych pokračovala ve sledování.

Misfits: Zmetci (Misfits)

Sci-fi od produkční společnosti Clerkenwell Films. První série měla premiéru v Británii 12. listopadu 2009. Seriál byl nominován na několik cen. V roce 2010 vyhrál cenu BAFTA za nejlepší dramatický seriál. V Česku byly odvysílány první tři série až v červenci 2013.

Skupina mladých lidí, která byla odsouzena k veřejně prospěšných pracím, získala po divné bouřce neobvyklé schopnosti. Snaží se zjistit, jak fungují a zda jsou okolo nich i další podobně obdaření. K tomu všemu každý z nich řeší svoje osobní problémy. A také jeden společný.

Zajímavosti

  • Představitelka Kelly (Lauren Socha) byla během natáčení seriálu odsouzena ke 4 měsícům vězení. Svůj trest dostala za rasový útok na taxikáře.
  • První díl třetí série byl nejsledovanějším z prvních tří řad. Sledovalo ho 1,8 milionu diváků.

Britskému přízvuku já prostě neumím odolat. Parta lidí, která si nepadla zrovna do oka, ale dokonale k sobě sedí. V případě tohoto seriálu ale platí, čeho je moc, toho je příliš. První dvě řady jsou vynikající. Ta třetí už pokulhává a tam jsem se sledováním raději přestala, protože jsem si nechtěla kazit dojem.

Batwoman

Akční seriál natočený podle komiksů o Batwoman od vydavatelství DC Comics. Batwoman vytvořila Caroline Dries. Premiéra proběhla 6. října 2019. Na podzim tohoto roku se v USA začne vysílat třetí řada, zatím není známo, kdy bude uvedena v Česku.

Gotham se ještě ani nevzpamatoval ze zmizení Batmana a město opět terorizují zloduši. Tentokrát se jedná o Wanderland gang, který zajme nejlepší agentku bezpečnostní firmy Jacoba Kanea (Dougray Scott,). V tu dobu se do města vrací jeho dcera Kate Kane (Ruby Rose), která zjistí, že je sestřenicí pohřešovaného Bruce Waynea (Batmana). Rozhodne se pomoci své rodině i celému městu jako Batwoman.

Zajímavsti

  • Ruby Rose již jednou Batwoman hrála, a to v seriálu The Flash.
  • První série se natáčela většinou ve Vancouveru v Kanadě. Tvůrci chtěli, aby záběry města Gotham byly autentické, takže natáčeli v Chicagu stejně jako při natáčení trilogie Temný rytíř.
  • Ruby Rose opustila natáčení seriálu po první sérii na vlastní žádost.

Ruby Rose mi na roli Batwoman velmi sedla, opravdu nechápu tu kritiku, která se na ní z každé strany za tuto roli valila. Přece to, jaký žije život, neovlivňuje její postavu. Klasický komiksový příběh, který navíc pokračuje díky superhrdinské legendě ve městě opleteném zločinem a záhadami.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze