NASA pracuje na raketě Artemis II, která vynese posádku na Měsíc

NASA pracuje na raketě Artemis II, která vynese posádku na Měsíc
Fotografie: NASA
  • Mise Artemis budou mít doposud nejvýkonnější rakety
  • NASA pracuje již na misích Artemis III, IV i V

Zatímco mise Artemis I představuje letový test bez posádky a měla by poskytnout základ pro bezpečný výstup posádky na Měsíc, Artemis II bude mít za úkol posádku vyvézt. Tým NASA má nemalé cíle a pracují již na Artemis III, IV a V. Všechny tyto mise bude spojovat nejvýkonnější raketa, jakou kdy NASA postavila. S misí Artemis chce NASA zahájit průzkum Měsíce.

Tým Space Launch System (SLS) nestaví jen jednu raketu, ale vyrábí několik raket pro průzkumné mise a budoucí lety SLS po počátečním startu Artemis,“ řekl John Honeycutt, programový manažer SLS v Marshall Space Flight Center NASA v Alabamě. Raketa SLS obsahuje nejpokročilejší a nejspolehlivější hardwarové prvky, jaké kdy byly pro průzkum vesmíru postaveny.


SLS je vysoce schopná nosná raketa, navržená a přísně testovaná pro bezpečnou přepravu lidí, velkého nákladu a vlajkových vědeckých misí do destinací hlubokého vesmíru,“ řekl John Blevins, hlavní inženýr SLS ve společnosti Marshall. Jak uvedla NASA, veškerá jejich střediska a dalších více než 1 000 různých společností po celé Americe pomáhalo postavit raketu SLS pro Artemis I i pro další mise. Posilovače a motory pro mise Artemis II a III jsou nyní v závěrečných fázích montáže.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze