Netflix zlevňuje předplatné až o polovinu

Netflix zlevňuje předplatné až o polovinu
Fotografie: unsplash.com
  • Snížení cen se týká hlavně Asie, Afriky a Latinské Ameriky
  • Netflix zlevnil předplatné také v Evropě, a to v Chorvatsku, Slovinsku a Bulharsku
  • V Česku ke snižování cen v současné době nedojde

Netflix se rozhodl zlevnit předplatné až o polovinu ve více než 30 zemích a regionech na světě. K tomuto rozhodnutí služba dospěla, aby přilákala nové a udržela si stávající zákazníky, kteří mají čím dál víc možností v oblasti streamování pořadů. Konkurence v podobě Amazon Prime Video, HBO Max a Disney+ potrápila streamovacího giganta hlavně v loňském roce, kdy Netflix ve druhém čtvrtletí ztratil téměř milion předplatitelů. Nedávné snížení cen pocítila hlavně Asie, Afrika a Latinská Amerika. Netflix zlevnil předplatné také v Evropě, a to v Chorvatsku, Slovinsku a Bulharsku. Česka se zlevňování v současné době netýká.


Sleva se v jednotlivých zemích liší. Ještě minulý měsíc manažeři Netflixu hovořili o zvyšování, nikoli snižování cen. V lednovém hovoru o výdělcích generální ředitel Greg Peters uvedl, že společnost hledá místa, kde si mohou dovolit zvýšit ceny, což by zvýšilo investice do obsahu. „Myslím si, že jsme nenahraditelní. Netflix má nyní příležitost získat nové předplatitele na trzích, kde aktuálně nemáme velké zastoupení,“ uvedl Greg Peters pro wsj.com. Streamovací platforma aktuálně působí ve více než 190 zemích světa.

V posledním roce se Netflix hlavně zaměřoval na rostoucí konkurenci a měnící se zvyky předplatitelů při sledování, poté co se svět vrátil do normálu po pandemii koronaviru. Společnost pracovala na snížení nákladů a na dvou hlavních strategických postupech – vytvoření předplatného podporovaného reklamou za nižší cenu a podmínkami pro sdílení s lidmi, kteří společně nežijí v jedné domácnosti. Tyto podmínky Netflix zavedl na začátku měsíce v Kanadě a ve Španělsku. V nadcházejících měsících chce omezení sdílení hesel služba rozšířit do celého světa. Vedoucí pracovníci uvedli, že počítají s kritikou ohledně omezení sdílení. Také jsou připravení na to, že někteří zruší svoje předplatné, ale doufají, že jejich oblíbené pořady je na Netflixu udrží nebo brzy přilákají zpět.

„Předplatitelé nikdy neměli více možností, pokud jde o zábavu,“ dodal pro bbc.com tiskový mluvčí Netflixu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze